Dolmuş şoförü, aracına engelli rampası yaptırdı

Dolmuş şoförü, aracına engelli rampası yaptırdı

Ankara'da Gültepe Ulus hattında çalışan Kemal Cinali’nin kullandığı dolmuş, bulundurduğu engelli rampasıyla diğer tüm dolmuşlara örnek oluyor.

1-(3)-006.jpegAnkara'da Gültepe Ulus hattında 30 yılı aşkındır dolmuşçuluk yapan Kemal Cinali, minibüsüyle diğer minibüs sahiplerine örnek oluyor.

Geçen yıldan bu yana minibüsünde (dolmuşengelli rampası (engelli lifti) bulunduran Cinali'nin, bu duyarlılığı vatandaşların takdirini topluyor.

Herkesin birer engelli adayı olduğunu söyleyen Cinali, bu rampaların onlara büyük kolaylık sağladığını belirtti. 

ENGELLİLERE BÜYÜK KOLAYLIK

Genç bir engelli yolcusuyla bu sayede tanıştığını ve engelli yolcusunun evden çıkmadan önce onunla iletişim kurarak, evinden alıp gideceği yere kadar bıraktığını söyleyen Cinali, şu ifadelere yer verdi:

“30 yılı aşkın süredir dolmuşçuluk yapıyorum. Yasa gereği artık bizim bu standartları yerine getirmemiz gerekiyor. Engelli insanlarımız için çok büyük kolaylık. Ben geçen sene yaptırdım engelli rampasını. Hepimiz birer engelli adayıyız. Sevdiğim engelli bir genç arkadaşım var. Onunla birbirimize numaralarımızı verdik. O evden çıkacağı zaman beni arıyor, ben de onu evinden alarak gideceği yere kadar bırakıyorum. O çok mutlu oluyor, onun hayatını kolaylaştırdığım için ben de çok mutlu oluyorum.” 

Ramazan Saygılı / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.