Dolmuş esnafı zor durumda: Çark dönmüyor

Dolmuş esnafı zor durumda: Çark dönmüyor

Güvenpark’ta bulunan dolmuş durağı esnafları, bayramın kendileri için buruk geçtiğini belirterek kazançlarının ciddi anlamda azaldığını ve tekerin dönmediğini ifade etti.

Kızılay Güvenpark’ta bulunan dolmuş durağı esnafları, bayramın kendileri için buruk geçtiğini belirterek kazançlarının ciddi anlamda azaldığını ve tekerin dönmediğini ifade etti. Bayramda işlerin iyice düşmesi ve vatandaşların tatil nedeniyle Ankara'da kalmaması sonucunda kazançlarının önemli ölçüde azaldığını belirten esnaflar, gelirlerinin artan yakıt ve sanayi masraflarını karşılamaya yetmediğini vurguladı. Dolmuş tarifelerine en son zam yapıldığında mazotun litre fiyatının 26 TL olduğunu şimdi ise 42 TL'ye çıktığını belirten esnaflar, sanayi giderlerinin çok arttığını ve bunun büyük bir yük olduğunu söyledi.

dolmus.jpg

“BAYRAM BURUK GEÇTİ”

Bayramın kendilerinin için buruk geçtiğini ifade eden dolmuş esnafları, "Bayram geçirdik ama bizim için hiç bayram gibi değildi. Normalde de işlerimiz çok düşmüş durumda fakat bayramda iyice düştü. Ankara’da kimse kalmadı. Bizim için bayram buruk geçti. Gerekli düzenlemeler yapılmadığı sürece buruk geçmeye de devam edecek.

Esnaflarımız gerçek anlamda sıkıntı çekiyor. Günü 600-700 lirayla kapatıyor. Bazen bu kazanç daha az oluyor. Arabanın yakıtı ve sanayisi de eklenince teker dönmüyor. Ankara’da bulunan tü dolmuş duraklarını gezin memnun olan 1 kişi bulamazsınız. Zam bekliyoruz ama bizim için öyle hemen zam olmuyor. Öncelikle otobüslere de zam gelmesi gerekiyor. Bu nedenle el mahkum sadece bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

farketmez.jpg

SON ZAMDA YAKIT 26 LİRAYDI

Tarifelere en son zam yapıldığında mazotun litresinin 26 TL olduğunu belirten dolmuş esnafları, “Bizim belimizi büken en büyük giderlerden biri yakıt gideri. Dolmuş tarifelerine en son zam yapıldığında mazotun litresi 26 liraydı. Bugün ise 42 lira civarında. İki fiyat arasında gerçekten uçurum var. Dolmuş esnafının belini bu konu çok büküyor. Kazandığın paranın yarısı mazota gidiyor” diye konuştu.

sssss.jpg

SANAYİ CEP YAKIYOR

Kızılay Güvenpark dolmuş durağında çalışan bir dolmuş esnafı sanayi masraflarının ciddi anlamda arttığını şöyle ifade etti.

“Bir dolmuş aracı her ay sanayiye kesinlikle gidiyor. Yeri geldiğinde haftalık hatta günlük gittiği bile oluyor. Allah kimseyi sanayiye düşürmesin. Sanayide tanıdığınız bir esnaf yoksa geçmiş olsun. Bir cıvata sökmeye binlerce lira alabiliyorlar. Sanayi giderleri yakıt ile birlikte dolmuş esnaflarının en büyük gider kalemlerinden biri. Yapılacak en basit bir işlem bile binlerce lira olduğu için yine kazanılan paranın ciddi bir kısmı da buraya gidiyor.”

Kaynak:İlk Sayfa Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.