Dolmuş da pazar da yok

Dolmuş da pazar da yok

Çankaya Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı Selçuk Oğuz, Başkentin merkezi mahallelerinden biri olmalarına rağmen, mahallede pazar kurulmadığına ve Kızılay’dan mahalleye dolmuş hattı olmadığına dikkat çekerek, “ Dolmuş da yok pazar da. Çözüm istiyoruz” dedi.

Başkent’in en hareketli mahallelerinden Çankaya Mustafa Kemal Mahallesi’nde ulaşım sorunu yaşanıyor. Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan mahalle muhtarı Selçuk Oğuz, mahalleye Kızılay-Güvenpark’tan dolmuş hattı olmadığını söyleyerek, “Büyükşehir Belediyesi’ne talebimizi defalarca ilettik fakat bir sonuç alamadık. Şu an da Kızılay’dan Söğütözü’ne kadar gelen dolmuş var. Bizde bu hattın bin 100 metre uzatılmasını istiyoruz. Bir an önce mağduriyetimizin giderilmesinin talep ediyoruz” dedi. Oğuz aynı zamanda mahallede pazar yeri olmasına rağmen uzun yıllardır pazar kurulmadığına dikkat çekerek, bir an önce pazar kurulmasını talep etti.

cankaya-mustafa-kemal-mahallesi-muhtari-selcuk-oguz,-ulasim-sorunu-001.jpg

MAHALLEDE DOLMUŞ HATTI YOK

Çankaya Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı Selçuk Oğuz mahallede ulaşım sorunu olduğuna dikkat çekerek, “Mahallede iş yerleri hariç ikame eden insanların sayısı 10 binin üzerinde. Mesai saatleri içerisinde ise 50 bini buluyor. Buna rağmen Kızılay-Güvenpark’tan buraya dolmuş yok. Gökçek ve Tuna döneminde dilekçeler verdik, taleplerimizi ilettik ama bir sonuç alamadık. Şu anki Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’a da bu konuda taleplerimizi ileteceğiz ve çözüm arayacağız. Şu an da merkezden Söğütözü’ne kadar gelen dolmuş var. Bizde bu hattın bin 100 metre uzatılmasını istedik fakat şimdiye kadar bir sonuç çıkmadı. İlgililerden çözüm talep ediyoruz” dedi.

KIZILAY 1,5 SAAT SÜRÜYOR

Konu hakkında konuşan mahalle sakini Hasan Darçın ise mahalleden metro ile Kızılay’a ulaşımın 1,5 saat sürdüğünü kaydederek, “Mahalleden Kızılay, metro ile 1,5 saat sürüyor. Sanki İstanbul’dayız da Avrupa Yakası’na geçiyoruz. Buradan metroya yarım saatte yürüyoruz. İnsanlar buranın adresini verirken AVM’lerin isimlerini kullanıyor. Buraya ilk defa gelen kişiler ise metro ile geldikleri için mahallenin bir ucundan diğer ucuna yürümek zorunda kalıyor. Bu yüzden buraya dolmuş hattı en gerekli şeydir” diye konuştu.

cankaya-mustafa-kemal-mahallesi-muhtari-selcuk-oguz,-ulasim-sorunu,.jpg

MAHALLEDE PAZAR KURULMUYOR

Oğuz, mahallede ki diğer bir sorunun ise pazar yeri olduğunu belirterek birçok vatandaşın bu konuda mağdur olduğunu söyledi. Mahallede uzun yıllardır pazar yerinin boş alan olarak kullanıldığına dikkat çeken Oğuz, ilgililerden mahalle sakinlerinin mağduriyetinin gidermelerini talep etti. Oğuz, “Boş alan olarak kullanılan pazar yerine pazar kurulmasını istiyoruz” dedi.

TRAFİK DÜZENLEMESİ ŞART

Tevifk Fikret Lisesi’nin bulunduğu bölgede belirli saatlerde, trafiğin alt üst olduğunu söyleyen Oğuz, “Okulun dağıldığı saatte o bölge de karışıklık oluyor. Hangi araç nereden gidiyor belli değil. Bunun içinde dilekçe verdik, çözüldü diye cevap geldi ama halen aynı. Burada trafik düzenlemesi şart” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda mahallede birçok noktada araç park sorunu olduğunu dile getiren Oğuz, birçok bölgeye sinyalizasyon çalışması yapılması lazım. Bazı noktalarda sürekli trafik kazası meydana geliyor. Bunların yerlerini belirleyerek Büyükşehir Belediyesi’ne ilettik. Birçok bölgeye hız kesici kasisler koyulmasını istedik, fakat çözüm alamadık.”

6b1a4f89-fd2b-4f70-a418-dc393dce9487.jpg

ÜST GEÇİT OLMAMASI ÖLÜMLÜ KAZAYA SEBEBİYET VERİYOR

“Eskişehir Yolu Dumlupınar Bulvarı üzerinde Kentpark ve Cepa Alışveriş Merkezleri önünde karşıdan karşıya geçebilmek için vatandaşların ODTÜ’ye kadar ya da Bilkent Köprüsü’ne kadar yürümeleri gerekiyor. O bölgeye üst geçit ya da alt geçit yapılmasını istiyoruz. AVM’den çıkan vatandaşlar karşıdan minibüs ya da otobüse binmek için bulvardan karşıya geçmek zorunda kalıyorlar. Geçtiğimiz yıl 2 kişi bu yüzden hayatını kaybetti” şeklinde konuştu.

Emrah Özcan  /HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.