Mart toplantısında beklenmedik bir şekilde 500 baz puanlık bir artışa giden Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50'ye yükseltmişti. Fakat, gözler şimdi TCMB'nin bugün faiz artırıp artırmayacağına çevrildi.
Dolarda kritik dönemeç! Gözler oraya çevrildi
![Dolarda kritik dönemeç! Gözler oraya çevrildi 1](https://cdn.gazeteilksayfa.com/gallery/1885_1.jpg)
![Dolarda kritik dönemeç! Gözler oraya çevrildi 2](https://cdn.gazeteilksayfa.com/gallery/1885_2.jpg)
İKİ HEDEF VAR
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan ekonomi uzmanları, Merkez Bankası'nın şu anda iki ana hedefi olduğunu belirtti. Prof. Dr. Selva Demiralp, TCMB'nin rezerv biriktirmek ve enflasyonu düşürmek amacında olduğunu ancak bu hedeflerin birbiriyle çelişebileceğini vurguladı.
![Dolarda kritik dönemeç! Gözler oraya çevrildi 3](https://cdn.gazeteilksayfa.com/gallery/1885_3.jpg)
"DENGE GEREK"
Kredilerin azaltılması ve mevduat faizlerinin yüksek tutulması gibi iki politikanın bir arada sürdürülmesinin zorluğuna dikkat çeken Demiralp, bu durumun denge gerektirdiğini ifade etti ve hane halkının yüksek enflasyon beklentilerinin devam etmesi nedeniyle tüketim eğiliminde kuvvetli bir gerileme yaşanmadığını söyledi.
![Dolarda kritik dönemeç! Gözler oraya çevrildi 4](https://cdn.gazeteilksayfa.com/gallery/1885_4.jpg)
FAİZ SABİT KALABİLİR
Prof. Dr. Cem Çakmaklı ise ekonominin gidişine dair eldeki son makro verilerin geriden geldiğini ve seçim öncesi döneme ait olduğunu hatırlatırken şu ifadeleri kullandı:
![Dolarda kritik dönemeç! Gözler oraya çevrildi 5](https://cdn.gazeteilksayfa.com/gallery/1885_5.jpg)
"O dönemde gözlemlenen ekonomideki ısınma şu anda geçerli değil. Nisan ile birlikte güncel verilerde bir soğuma yaşandığını düşünüyorum.
![Dolarda kritik dönemeç! Gözler oraya çevrildi 6](https://cdn.gazeteilksayfa.com/gallery/1885_6.jpg)
Dolayısıyla TCMB’nin de faizleri sabit bırakacağını öngörüyorum."