Dolar düşse de hammadde pahalanıyor

Dolar düşse de hammadde pahalanıyor

Gazetemize konuşan Başkentli esnaflar, dolardaki yüzde 25’lik düşüşün, hammadde fiyatlarına hiç yansımadığını söyledi.

Gazetemize konuşan Ankaralı esnaflar, dolardaki yüzde 25’lik düşüşün, hammadde fiyatlarına hiç yansımadığını söyledi.

Esnaflar bu hafta başında hammadde de yeni zamlarla karşı karşıya kaldıklarını da belirterek, yetkililerden bu konuya et atmasını talep etti.

Dolar düşse de fiyatlar yükseliyor

Dolardaki sert yükseliş yerini düşüşe bıraktı. Dolar bugünlerde 5.60 lira seviyelerine kadar geriledi. Kurdaki yaklaşık yüzde 25’lik düşüşe rağmen bu süreçte zam yapılan ürünlere gelen zamlar ise geri çekilmedi. Hatta doların normal seyrettiği bugünlerde bile bazı hammadde ürünlerine fırsatçılar tarafından yine zam yapıldığı iddia edildi. Doların düşmesine rağmen hammadde ürünlerine gelen yeni zamlardan şikâyetçi olan esnaflar ve vatandaşlar, Ticaret Bakanlığından bu duruma el atmasını istiyor. 

AHMET ÇOLAK

ahmet-colak.jpg

Tekstil boyasının kilosu ne kadar?

İskitler’de baskı boya işi yapan Ahmet Çolak, kullandığı hammaddelerin fahiş bir şekilde zamlandığını açıkladı. Geçtiğimiz aylarda kilosunu yaklaşık 20 liraya aldığı tekstil boyasını şu an iki katından fazla bir fiyata aldığını kaydeden Çolak, “Tekstil boyası fiyatları da zamlandı. Tekstil boyasının kilosunu geçtiğimiz haftalara kadar 40 liradan alıyordum, bu hafta başından itibaren ise 45 TL’den almaya başladım. Doların düşmesine rağmen bu hammaddeye gelen 5 lira zam bizi rahatsız etti” dedi. 

REŞAT ÖZYURT

resat-ozyurt-001.jpg

Cam fiyatlarında zam var mı?

Siteler’de cam işi yapan Reşat Özyurt ise dolar düşmesine rağmen bu hafta içinde hammadde malzemelerine yine zam yapıldığını belirterek, “Cama gelen zam ürünün cinsine göre yüzde 13 ile yüzde 22 arasında değişiyor. Bu zamlar fırsatçılıktır. Dolar çıktığında dolardan etkilenmeyen ürünler de bahane edilerek yükseltildi, dolar düştüğünde ise malzemeler yerinde sayıyor, malzeme fiyatı nedense düşmüyor” diye konuştu.   

KADİR AVŞAR

kadir-avsar.jpg

Sunta fiyatları düşmedi, hatta suntaya zam geldi

Siteler’deki mobilya ustası Kadir Avşar da geçtiğimiz aylara kadar 90 lira civarında satılan suntanın şu an 165-180 TL civarında, 175 lira civarında satılan MDF’nin ise 250-270 TL civarında satıldığını söyledi. Avşar, doların düşmesine rağmen bu hammadde fiyatlarına gelen zamların hala geri çekilmediğini belirtti. 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.