Dolandırıcıların yeni yöntemi: Sosyal medyadaki bu reklamlara dikkat!

Dolandırıcıların yeni yöntemi: Sosyal medyadaki bu reklamlara dikkat!

Sosyal medyadaki sponsorlu reklamlara karşı vatandaşlara uyarı geldi. Uzmanlar, dolandırıcıların bu reklamlar üzerinden vatandaşların banka hesaplarını boşalttığını açıkladı. İşte detaylar...

Dolandırıcıların yöntemleri bitmek tükenmek bilmiyor. Bu defa sosyal medyadaki sponsorlu reklamlar üzerinden vatandaşları mağdur ediyorlar.

Sosyal medya platformlarında sponsorlu reklamlar yayınlayan dolandırıcılar, reklama tıklayan vatandaşları ağlarına düşürüyorlar. Dolandırıcılar, mağdurları tasarladıkları sahte internet sitesine yönlendiriyor. Sahte siteden alışveriş yapmaya çalışan ve banka kart bilgilerini giren vatandaşların hesapları boşaltılıyor.

"ÖDEME BİLGİLERİNİ TOPLAR, ÜRÜN GÖNDERMEZ"

Adli Bilişim Uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, Milliyet'e verdiği röportajda “Dolandırıcılar, sahte web siteleri veya uygulamalar aracılığıyla cazip ürünler sunarak ödeme bilgilerini toplar ve daha sonra ürün göndermezler" dedi.

Kırık, "Yatırım fırsatları sunarak kısa sürede yüksek kar vaat eden Ponzi veya piramit sistemleri ile de birçok kişiyi tuzağa düşürürler; bu sistemler çöktüğünde birçok kişi parasını kaybeder. Bu reklamlar, Facebook, Instagram, Google Ads, Twitter gibi büyük platformlar üzerinden yayınlanır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.