Doğuştan yaralı

Doğuştan yaralı

Vücudunu kaplayan nevüs hastalığı nedeniyle yaşama tutunmakta zorluk çeken 12 yaşındaki Berkan Şahin’in ailesi çocuklarına yardım bekliyor. Hastalığı nedeniyle evde hapis olan Berkan ise çocukluğunu yaşamak istiyor. 

Doğuştan nevüs hastası olan 12 yaşındaki Berkan Şahin çocukluğunu yaşayamıyor. Çaresiz olan ailesi ise çocuklarının tedavi edilmesi için gereken 50 bin TL’yi karşılayamadıkları için yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan yardım bekliyor. Vücudunda bulunan benlerden dolayı yaşamı bir hayli zorlaşan Berkan evden çıkamıyor, sadece hastaneye tedavi olmak için çıkabilen Berkan çocukluğunu yaşamak istiyor. Berkan’ın vücudunda bulunan benler asit üreterek bedenine zarar veriyor, aynı zamanda kanayan ve patlayan benler etrafa rahatsız edici bir koku salgılıyor.

“CAMİYE GİTMEK İSTİYORUM”
12 yaşında olmasına rağmen hastalığı nedeniyle eve hapsolan Berkan her çocuk gibi çocukluğunu yaşamak istiyor. Hepimiz için sıradan olan birçok aktiviteyi yapamayan ve arkadaşları tarafından dışlanan Berkan, “Yüzümdeki lekelerin geçmesini çok istiyorum, arkadaşlarımla oyun oynamak istiyorum, arkadaşlarım bana yaklaşmıyor, dalga geçiyor, çok pis kokuyorsun diyorlar. Bacağımın tutmasını çok çok istiyorum, camiye gitmek istiyorum, ayakkabı giymek istiyorum, ailemle gezmek istiyorum” ifadelerini kullandı. 

BERKAN 15. AMELİYATINI OLACAK
Berkan’ın çok zor bir yaşam sürdüğünü ve toplan 14 ameliyat olduğunu belirten Anne Zehra Şahin,“Doğuştan Berkan nevüs hastası, bizim bildiğimiz ismiyle büyük ben anlamına geliyor. Kaşıntıları var, kanıyor yaraları, patlamalar oluyor şuanda. Daha öncede epilepsi geçirdi, 2 yaşında kalp ameliyatı oldu 4-5 yaşında bacağını kırdı ve 7-8 senedir uğraşıyoruz bacağı düzelmedi, 13 kere bacağından ameliyat oldu. Kalp ameliyatıyla birlikte toplam 14 kere ameliyat oldu ve önümüzdeki günler 15’inci ameliyatı gerçekleşecek. Benler bacağında asit ürettiği için kemiğe hasar vermiş ve bundan dolayı bacağı kırıldı. Bir an önce tedavi olması gerekiyor doktorumuz var, 4-5 seansta tedavi edebileceğini söylüyor. Ancak bizden 50 bin lira para talep ediyor, bizde bunu karşılayacak durumda değiliz. Doktorumuz Hacettepe Üniversitesi’nde eğer tedavi olmazsa Berkan’ın kanser olma riski olduğunu söyledi” şeklinde yardım talep etti. 

BERKAN’DAN LEKELERİ NEDENİYLE KORKUYORLAR
Berkan’ın rahatsızlığı için Hacettepe Üniversitesi’nin 50 bin lira talepte bulunduğunu ve kendilerinin bu ücreti karşılayamadıklarını söyleyen Zehra Şahin, “Evimiz kira, eşim özel sektörde askeri ücretle çalışıyor, bir yerden gelirimiz de yok, bu parayı karşılamamız imkânsız. Yürüyemiyor şuan benim yardımımla hayatına devam ediyor, muayeneye babası izin alabilirse götürebiliyor, izin alamazsa götüremiyoruz. Ben çocuğuma bakıyorum o konuda sıkıntım yok ama hastaneye götürüp getirmekte büyük sıkıntı yaşıyoruz. Kısım kısım ameliyatların yapılması gerekiyor, belki bu ameliyatlar 2-3 sene sürebilir. Bir anne için çok zor bir durum çocuğuna bakıyorsun her gün karşında eriyor, ister istemez üzülüyorsun. Dışarıya çıkmak istiyor çıkaramıyorsun, dışarı çıkardığımızda da çocuklar görünce korkuyorlar, bırakın çocukları yetişkin insanlar bile kaçıyor Berkan’dan, bulaşıcı bir hastalık olduğunu düşünüyorlar. Bulaşıcı olmuş olsa bana geçer, ağzının içinde sol tarafında da var bu lekelerden o nedenle ağzında diş çıkmıyor. Damağının kesilip diş takılması gerektiğini söyledi doktor. Bacağı kısa aynı zamanda eğrilik var bu tedavileri başlayamıyoruz” dedi. 

KESİN TEDAVİ EDEBİLİRİM DİYEN 2 DOKTOR VAR
Tek istiğinin evladının normal bir çocuk gibi hayat sürmesi olduğunu söyleyen Anne Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi. Kendi imkanları olmadığı için başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere yetkililerden yardım bekleyen Anne, “Eğitimini evde görüyor okula gidemiyor, öğretmenimizden Allah razı olsun eve gelip Berkan’a eğitim veriyor. Normalde öğretmenlerde gelmiyordu bu öğretmenimiz ek derslerini bıraktı sırf Berkan için geliyor. Çok zor bir durum yaşan bilir benim halimi, bir an önce iyileşmesini istiyorum, ayağa kalkmasını, arkadaşlarıyla bir arada olmasını istiyorum. Yarın bir gün bizim ne olacağımız belli değil. Biran önce çocuğumun tedavi edilmesini istiyorum, ben bunu yaparım tamamıyla tedavi edebilirim diyen bir doktor bulmamız lazım. Hacettepe Üniversitesi’nde 2 tane doktor var, tamamıyla tedavi edebileceklerini söyleyen biri 50 bin lira istiyor, biride 100 bin lira. Diğer doktorlar tam anlamıyla tedavi olmayabilir, hücre yenilemesi olabilir diyor. Eğer ben tamamıyla tedavi edebilirim diyebilecek başka doktorlar varsa onlara da Berkan’ı tedavi ettirebiliriz. Gitmediğimiz yer, doktor kalmadı bir tek Hacettepe Üniversitesi’ndeki hocalar tedavi edebileceklerini söyledi” dedi.    

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM      

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.