Doğu Ekspresine ilişkin merak edilenleri Coşku Can Daşçı'ya sorduk

Doğu Ekspresine ilişkin merak edilenleri Coşku Can Daşçı'ya sorduk

Diverso Tur Seyahat Acentesi Müdürü Coşku Can Daşçı, Doğu Ekspresi’nin Ankara turizmine de katkısı olduğunu söyledi. Daşçı, Doğu Ekspresine ilişkin merak edilen bilgileri de gazetemizle paylaştı.

Diverso Tur Seyahat Acentesi Müdürü Coşku Can Daşçı, Doğu Ekspresi’nin Ankara turizmine de katkısı olduğunu söyledi.

Daşçı, Doğu Ekspresine binmek için Türkiye’nin her yerinden vatandaşların Ankara’ya akın ettiğini ve burada alışveriş yapıp vakit geçirdiklerini ifade etti.

Daşçı, Doğu Ekspresiyle ilgili gazetemize de ayrıntılı bilgiler verdi. 

Doğur Ekspresi nereden kalkıyor? Doğu Ekspresi nereye gidiyor?

Doğu Ekspresi Ankara Gar’ından başlıyor ve birçok ili geçerek Kars’a ulaşıyor. Son yıllarda sosyal medyanın etkisiyle yoğun ilgi gören Doğu Ekspresi bu yıl da yoğun. Diverso Tur Seyahat Acentesi Müdürü Coşku Can Daşçı da bu yoğunluğu gazetemize değerlendirirken, “3 ayrı tarihte gezi planladık büyük talep gördü ve görmeye de devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Daşçı, bu rotanın Ankara turizmine de katkısından bahsederek, “Türkiye’nin dört bir yanından Ankara Gar’ına bu yolculuk için gelenler var. Bu Ankara’nın da turist kazanması demektir ”dedi. 

Doğu Ekspresi kaçta kalkıyor? Doğu Ekspresi sefer saatleri...

Doğu Ekspresi için Türkiye’nin her yerinden Ankara’ya yolcu geldiğini belirten Daşçı, “ Bu yıl Doğu Ekspresi Ankara Tren Gar’ından kalkıyor. Bu durumda Ankara’ya açıkçası fayda sağlıyor. Pek çok ilden gerek bir gün önce gerekse aynı gün erken saatlerde Ankara’ya bu yolculuk için gelenler oluyor. Genelikle turlar hep İstanbul çıkışlıdır. Bu turun farklı özelliği başlangıç noktası Ankara oluyor. Onların da boş zamanların Ankara’yı gezme fırsatları doğuyor. En belirgin örnek İstanbul’dan hızlı trenle Ankara’ya gelmek isteyen yolcular genellikle 10.30’da oradan kalkıyor ve 15.00 civarı garda oluyorlar. Doğu Ekspresi ise ortalama 17.30 - 18.00 civarı kalktığı için yolcular yakın yerleri geziyor. Alışveriş yapıyor, eksiklerini karşılıyor. Sonuç olarak yine Ankaralı kazanıyor” diye konuştu. 

Doğu Ekspresiyle gezilecek yerler...

Yurt dışındaki benzer rotalardan farklı olarak yolcularına çeşitli kültürler sunduğuna dikkat çeken şu bilgileri verdi Daşçı, “Son 3 yıldır yoğun ilgi görüyor. Tabi sosyal medya gerçeğini yadsıyamayız. Yolcular yaptıkları etkinlikleri sosyal medya hesaplarından paylaşarak adeta yolcu çektiler. Bu turun en büyük farkı kompartımanda yolculuk yapabilmeniz. Tren içerisinde kalıyorsunuz ve 1 gününüzü o trende yaşıyorsunuz. Akşam 17.30 gibi Ankara Gar’ından çıkıyorsunuz pek çok durağın yanı sıra Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum’dan geçiyor ve en son Kars’a ulaşıyorsunuz. Yolculuğun en can alıcı yeri ise sabaha karşı Kars’a yaklaştığınızda tamamen karla kaplı arazilerden geçmeniz o doğa güzelliği ile bütünleşmeniz. Ayrıca tarihi İpek Yolu’nun Anadolu’dan geçen kısmı hemen hemen bu trenin rotasına eş geliyor. Yani tarihi yol tekrar canlanıyor.” 

Turla Doğu Ekspresine gidilir mi?

Yolcuların daha çok tur eşliğinde bu yolculuğu yaptığını belirten Daşçı, “Tabi herkes biletini alıp tek başına herhangi bir tura bağlı kalmadan bu yolculuğu yapabiliyor. Ancak genellikle yolcular profesyonel bir tur eşliğinde gezmeyi tercih ediyorlar. Biz 3 adet ayrı tarihlerde tur düzenledik ve anında yoğun bir ilgi gördü. Çünkü bu gezinin bir diğer farkı da yalnızca doğa güzelliklerini değil aynı zamanda kültürü de görüyorsunuz. Binlerce yıllık tarihi bu yolculukta bizim rehberlerimiz size anlatıyor. Sıkıntı yaşadığınızda bilmediğiniz bir coğrafyada en azından bir muhatap buluyorsunuz. Konaklamanız konusunda sıkıntı yaşamıyorsunuz. Tur size bu avantajları sağlıyor. Örnek veriyorum Ani Harabeleri’ni bir rehber olmadan gezmeniz çok mümkün olmuyor. Neredeyse tam 1 gününüzü alıyor”

Erkal Erdoğan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.