Doğu Ekspresine bilet bulmak daha da zorlaşıyor

Doğu Ekspresine bilet bulmak daha da zorlaşıyor

Ankara-Kars arasında gidip gelen Doğu Ekspresi, özellikle kış aylarında yoğun ilgi görürken, bilet bulmakta zorlanan vatandaşlar vagon sayısının artırılmasını talep ediyor.

dsc_0150.jpgEskiden daha çok güzergah üzerindeki illere gidilmek için tercih edilen Doğu Ekspresi, son dönemde yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı oldu.

İşe tur şirketlerinin de girmesiyle, Doğu Ekspresi’nde bilet bulmak güçleşti.

Anlaşmalı tur şirketlerine vagon tahsisi yapabilen TCDD Taşımacılık AŞ'nin, bilet bulamayan sıradan vatandaşlar için de trene vagon ekleyebileceği belirtiliyor. 

Tarihi Ankara Tren Garı kış aylarında haftanın her günü saat 18.00’da kalkan Doğu Ekspresinin yoğunluğunu yaşıyor.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yolcular Doğu Ekspresine binmek için bu tarihi mekânda buluşuyor. Yolcular Ankara’dan çıkarak Kars’a 24 saat süren bir yolculuğun ardından varıyor. 

Gazetemize konuşan bazı yolcular ilk defa doğu illerini gördüğünü belirtirken, bazıları ise nostalji bir tren yolcuğunun keyfini çıkaracaklarını söyledi. Ancak yaşanan bu yoğunluk, Ankara’dan memleketlerine gitmek isteyen vatandaşların bilet bulmada büyük zorluklar yaşamasına da neden oluyor.

Eskiden daha çok güzergah üzerindeki illere gidilmek için tercih edilen Doğu Ekspresi, son dönemde yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı oldu. İşe tur şirketlerinin de girmesiyle, Doğu Ekspresi’nde bilet bulmak güçleşti. Anlaşmalı tur şirketlerine vagon tahsisi yapabilen TCDD Taşımacılık AŞ'nin, sıradan vatandaşlar için de trene vagon ekleyebileceği belirtiliyor. 

dsc_0172.jpgNOSTALJİ BİR TREN YOLCULUĞU

Özellikle kış aylarında ülkemizin doğu illerini merak ettiğini söyleyen Hülya Danyal bu yolcuğu da trenle yapmanın ayrı bir heyecan olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Bu yolculuğu sosyal medya aracılığıyla görmüştük. Çok uzun zamandır düşünüyordum doğu illerimizi görmeyi. Kısmet olmamıştı. Daha önce giden arkadaşlarımız çok keyifli ve güzel olduğundan bahsetti. Özellikle kış aylarında memleketimizin doğu bölgesi ayrı güzel oluyor onu da görmek istedim. Ülkemizin keşfedilmemiş daha nice güzel yerleri var. Daha önce güneydoğu Anadolu’ya gitmişliğim var fakat bu bölgeye ilk defa gideceğim. Bu bölgenin dışında ülkemizin farklı bölgelerine turların düzenlenmesini de istiyoruz. Mardin’e, Göbeklitepe’ye turlar düzenleniyor ve yoğun şekilde insanlar tercih ediyor. Bu yolculukla birlikte tren yolcuğunun da güzelliği aslında ortaya çıktı. Ben İstanbul seyahatlerimi yataklı trenlerle yapardım. Şu an yine o heyecanın içerisindeyim.”

İLK DEFA DOĞUYA GİDECEĞİM

Emekli Nurşen Şenyurt da ilk kez doğu illerine ziyarette bulunacağını belirterek, “Ben de uzun zamandır düşünüyordum. Arkadaşım da gidelim dediğinde çıktık bu yolculuğa. Birçok yeri araştırdım Ani Harabeleri olsun başka yerler olsun çok güzel. Oraları keşfetmek, görmek istiyordum. Ülkemizin doğu bölgesini hiç görmedim. Benim için ilk defa olacak. Ayrıca tren yolculuğu da tekrar hatırlandı nostalji oldu. Çevremdeki pek çok kişi de bu yolcuğuma katılmak istedi yer olsaydı şuan Çanakkale’den Ankara’ya birçok kişi gelecek ve bu yolculuğa katılacaktı” söyledi. 

MEMLEKETE BİLET BULAMIYORLAR

Doğu Ekspresini kullanarak memleketlerine gitmek isteyen vatandaşlar ise bu yaşanan yoğunluktan biraz rahatsız gibiler. Nedeni ise, yıllardır memleketlerine gitmek için kullandıkları trenlerde yer bulamamaları. Özellikle yataklı vagonlar bilet bulmanın neredeyse imkânsız olduğunu söylüyorlar. Yaklaşık mesafenin 5-6 saat kadar sürdüğü yerlere koltuklu normal vagon yolculukları tercih ediliyor. Vatandaşlar ancak o vagonlarda bilet bulabildiklerini söylüyor.

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.