Doğanın Kucağında Bir Tatil: İzmir'de Kamp Yapılacak 5 Alan

Doğanın Kucağında Bir Tatil: İzmir'de Kamp Yapılacak 5 Alan

Kamp yapmak için motivasyonun hangisi olursa olsun ülkemizin pek çok noktasında keyifli bir şekilde kamp yapabileceğin yerler var. Yaz tatillerinin popüler durağı İzmir de kamp alanları açısından hayli zengin bir yer.

karagol.jpg

İzmir Karagöl Tabiat Parkı, Menemen

Yamanlar Dağı’nın eteklerinde bulunan Karagöl Tabiat Parkı, İzmir’e yaklaşık 35 km uzaklıkta bulunuyor. İzmir körfez manzarasında dik ve zorlu bir yolu aştıktan sonra ulaşabileceğin bu tabiat parkında söğüt, kızılçam ve karaçam ağaçları arasında kamp yapabilirsin. Krater gölünün büyüleyici manzarasında piknik de yapmak mümkün. Alanda ateş yakmaya izin yok, ancak mangal kiralayabilirsin.

İzmir Karagöl Tabiat Parkı İmkanları

  • Restoran
  • Duş
  • Tuvalet

ekmeksiz.jpg

Ekmeksiz Tabiat Parkı, Seferihisar

Kamp alanları arasında bir yanı orman, bir yanı deniz olan bir yer bakıyorsan rotanı Ekmeksiz Tabiat Parkı’na çevirebilirsin.

pissa.jpg

Pissa Koyu Kamp Alanı, Bademli

Dikili’de bulunan Pissa Koyu Kamp Alanı da Ekmeksiz gibi deniz kıyısında yer alıyor. Cam gibi bir denizi olan Pissa Koyu’nun incecik kumlarında denizin ve güneşin tadını çıkarıp, çevresinde trekking yapılır. Tuvalet, yeme-içme gibi olanaklardan yararlanabilmek için zeytin ağaçlarının arasında bulunan ücretli kamp alanını tercih edilebilir.

hamza.jpg

Hamzabükü Kamp Alanı, Karaburun

Karaburun’da ücretsiz kamp yapılabilecek bir yer arıyorsanız Hamzabükü’nü tercih edebilirsiniz. Herhangi bir tesisin bulunmadığı bu koyda çadır kurmak isterseniz rüzgara karşı önlem almanız gerekiyor.

derekoy.jpg

Dereköy Kamp Alanı, Kemalpaşa

Burası denizden uzakta, ancak göl kenarında yemyeşil ağaçların içerisinde bulunan bir kamp alanı. Torbalı – Kemalpaşa yolu üzerinde bulunan Dereköy Kamp Alanı, ismini aldığı köye yaklaşık 1.5 kilometre uzaklıkta bulunuyor. İhtiyaçlarınızı burada giderebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.