Doğalgaz patlaması sonrası apartman sakinlerine yardım

Doğalgaz patlaması sonrası apartman sakinlerine yardım

Pursaklar’da, intihar etmek isteyen bir kişinin neden olduğu doğalgaz patlamasının ardından hasar gören 28 dairelik bina sakinlerinin mağduriyeti, örnek bir dayanışmayla gideriliyor.

Pursaklar Saray Fatih Mahallesinde intihar etmek isteyen bir kişinin geçtiğimiz haftalarda neden olduğu doğalgaz patlamasının ardından 28 dairelik bina büyük hasar almış, bazı daireler ise kullanılamaz hale gelmişti.

500 bin TL’nin üzerinde maddi hasarın tespit edildiği binadaki mağdur vatandaşlar, evlerinin akıbeti hakkında kara kara düşünürken, doğalgaz patlaması meydana gelen binanın yaraları örnek bir dayanışma içerisinde sarılmaya başlandı.

Devlet kurumları, siyasi partiler, ilçe vatandaşları ve esnaflar el ele vererek binadaki hasarın onarılması için katkı sağladı.  

POLİSLER DAHA BÜYÜK FACİAYI ÖNLEDİ

Konu hakkında gazetemize bilgi veren AK Parti Pursaklar Belediye Başkan Adayı Ayhan Yılmaz şunları aktardı:

“Apartmanda psikolojik sıkıntıları olan madde bağımlısı  bir adam kavga ettiği eşini eve davet ediyor, barışmak istiyor eşi bunu reddince evi patlatıyor. Emniyet güçlerimizden Allah razı olsun ihbar aldıktan sonra hayatlarını hiçe sayarak  önce gelip gazı kapatıyorlar sonra binayı boşaltıyorlar. İntihar etmek isteyen kişiyi ikna etmeye çalışırken şahıs, çakmağı çakıp doğal gaz patlamasına neden oluyor. Patlamada 28 daire hasar görüyor. Bazılarında hasar çok bazılarında ise az. Sadece o bina değil çevredeki bazı binalarda hasar görüyor.” 

HERKES DESTEK OLDU

“Olay sonrası vatandaşların mağdur olmaması için biz hemen Mustafa Tuna başkanımızla görüşerek Ankara Büyükşehir Belediyemizden bir önerge ile oradaki hemşerilerimizin doğramalarını, kapılarını içeride hasar gören duvarların  onarılmasıyla alakalı bir karar çıkarttık. Bu yeterli değil tabi ki. 4 çelik kapıyı Pidosan verdi. Esnaflarımızdan katkı aldık. İçişleri Bakanlığımızı, AFAD’ı devreye soktuk, Kaymakamımız Ali İhsan Kara da sürece dahil oldu. İl Başkanımız Hakan Han Özcan destek verdi. Ödenekler Pursaklar Kaymakamlığına geldi, vatandaşlarımızın yaraları hızlı bir şekilde sarılmaya başlandı.” 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.