DOĞAL GAZIN SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ

DOĞAL GAZIN SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ

Ankara Büyükşehir Belediyesi doğal gaz şikâyetleri için uyardı. Kızılay Metro’suna dev bir uyarı yazısı asan Büyükşehir Belediyesi, doğal gazla ilgili problemlerin şikâyet merciinin kendileri olmadığını duyurdu.

 

ADEM GÜRSOY – HABERVAKTİM

Başkent’te doğal gaz ile ilgili problemler bitmek bilmiyor. Vatandaşlar söz konusu problemlerle ilgili sürekli şikâyetlerde bulunuyor. Ancak şikâyetlerin Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü’ne yapılması yetkilileri çileden çıkardı. Belediye yetkilileri, yaşananların ardından çareyi çeşitli yerlere astıkları dev ilanlarda buldular. Kızılay Metro’suna ‘Doğal Gaz Şikâyetleriyle İlgili Önemli Duyuru’ başlığıyla asılan dev ilanda doğal gaz problemleriyle ilgili şikâyet merciinin Büyükşehir Belediyesi olmadığı duyuruldu.

TOPU BELEDİYEYE ATIYORLAR

Başkentgaz görevlilerinin, yaşanan problemlerle ilgili Büyükşehir Belediyesi’ni sorumlu tuttuğu iddiasının yer aldığı ilanda şu ifadelere yer verildi: “Son zamanlarda Başkent Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. uygulamaları hakkında vatandaşlarımızdan Büyükşehir Belediyemize ve EGO Genel Müdürlüğümüze yoğun olarak şikâyetler gelmekte olup şikâyet konularının takibi ve gerekli önlemlerin alınması talep edilmektedir. Ayrıca Başkent Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. görevlilerince, doğal gaz bağlantılarında Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğü’nün kazı izni vermediği yönünde tamamen asılsız ifadelerin kullanıldığı duyumları alınmaktadır.

GÖREVLİLERİN İSİMLERİNİ BİLDİRİN

Sözü edilen duyuruda bazı Başkentgaz çalışanlarının yaşanan problemlerle ilgili suçu Büyükşehir Belediyesi’ne attığı vurgulandı. İlanda o kişilerin isimlerinin ve telefonlarının bildirilmesi istenirken şöyle denildi: “Vatandaşlarımızın Büyükşehir Belediyemiz ve EGO Genel Müdürlüğü hakkında doğal gaz dağıtımı ile ilgili asılsız beyanda bulunan Başkent Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. ismini, varsa şahit olanların isim ve telefonlarını 153’e bildirmesi halinde asılsız beyanda bulunan Başkent Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. görevlileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunularak yasal işlem başlatılacaktır.”

ŞİKÂYET MERCİİ BİZ DEĞİLİZ

Söz konusu ilanda şöyle devam edildi: “5669 yasa uyarınca Ankara’da doğal hizmetleri 2009 yılında Özelleştirme İdaresi’ne devredilmiş ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca 2013 yılında tamamen özelleştirilmiştir. Bu tarihten itibaren doğal gaz dağıtımı ile ilgili tüm iş ve işlemler Başkent Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. tarafından yürütülmektedir. 4646 doğal gaz piyasası kanunu uyarınca Başkent Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.’nin iş ve işlemleriyle ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve EGO Genel Müdürlüğümüzün maalesef denetim, düzenleme ve yaptırım yetkisi bulunmamaktadır. Dolayısıyla vatandaşlarımızın doğal gazla ilgili mağdur olduğu her türlü iş ve işlemler için ilgili şirket hakkındaki şikâyetlerini EPDK(Enerji Piyasası Üst Kurulu), Tüketici Hakem Heyetleri, Tüketici Mahkemeleri ve Cumhuriyet Başsavcılıklarına müracaat etmeleri gerekmektedir.”

HABERVAKTİM YAZMIŞTI

Doğal gaz problemleriyle ilgili vatandaşların problemlerini gazetemiz 3 Eylül sayısında gündeme getirmişti. Söz konusu haberde Mamak Mutlu Mahallesi’nde bulunan bir apartmana 2 yıldır doğal gaz verilmediğine yer verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.