Diyanet-SEN'den Taksim tepkisi: Densizlik!

Diyanet-SEN'den Taksim tepkisi: Densizlik!

Diyanet-Sen, marjinal grupların İstanbul Taksim'de Ezan'a karşı saygısızlığına sert tepki göstererek, “Müslüman bir ülkede kesinlikle olmaması gereken bir densizliğe imza atmışlardır” denildi.

Diyanet-Sen, marjinal grupların İstanbul Taksim'de Ezan'a karşı saygısızlığına sert tepki gösterdi.

Diyanet-Sen’den yapılan yazılı açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Taksim'de bir araya gelen kadın gruplar yürüyüş düzenledikleri esnada yatsı ezanının okunmasını ıslıkları ile protesto ederek, Müslüman bir ülkede kesinlikle olmaması gereken bir densizliğe imza atmışlardır”

“ÖZÜR DİLEMELİLER”

“Bin yıldan uzun süredir İslam’ın bayraktarlığını yapan bir ülkede ezan sesini protesto etme cüretini göstermek ülke insanımıza ve tüm dünya Müslümanlarına yapılmış bir saygısızlıktır. Ezan sesi üzerinden yapılan bu tahammülsüzlük kesinlikle kabul edilemez. Halkı provoke etme amaçlı bu protestoyu gerçekleştirenler derhal büyük çoğunluğu Müslüman olan Türkiye halkından ve tüm dünya Müslümanlarından özür dilemeli haklarında halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten gerekli yasal işlemler başlatılmalıdır.”

“85 BİN ÜYEMİZLE OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

“Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Müslümanları namaza çağıran evrensel mesaj ezan sesini protesto etmek toplumumuzdaki kardeşlik duygularını yıkmaya yönelik birlik ve beraberliğimizin çimentosu dinimiz ve ezanımız üzerinden ayrılık tohumları ekmeye çalışmaktır. Diyanet-Sen olarak hukuk çerçevesinde 85 Bin üyemizle bu olayın takipçisi olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.”

ADEM ORMAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.