Dışkapı'nın simgesi Arap Dayı'nın vefatı üzdü

Dışkapı'nın simgesi Arap Dayı'nın vefatı üzdü

Dışkapı Hastanesi’nin önündeki kavşakta 60 yılı aşkındır fahri trafik müfettişliği yapan ve bölgenin sembolü haline gelen “Ahraz Arap Dayı” lakaplı Ramazan Çamaltı'nın ölümü kentte üzüntüyle karşılandı. 

Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi önündeki kavşakta 60 yıldan fazladır gönüllü olarak fahri trafik müfettişliği yapan “Ahraz Arap Dayı” lakaplı Ramazan Çamaltı'nın ölümü kentte üzüntüyle karşılandı. Ramazan Çamaltı, namı diğer  “Ahraz Arap Dayı” 29 Ekim 2020 tarihinde Karşıyaka Mezarlığı defnedildi.

ahraz-arap-dayi-foto.jpgBİNLERCE KİŞİ BAŞ SAĞLIĞI MESAJI PAYLAŞTI
Vefat haberinin duyulması üzerine çok sayıda kişi sosyal medya hesabından “Ahraz Arap Dayı”nın fotoğrafını paylaşarak baş sağlığında bulundu. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Adnan Beker de sosyal medya hesabından, “Keçiören ve Altındağ’ın tanına ve sevilen ismi benim de 30 yıldan fazla süredir tanıdığım Arap Dayı’nın vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet sevenlerine baş sağlığı diliyorum” mesajını paylaştı.  

BÖLGENİN SEMBOLÜ HALİNE GELMİŞTİ
Dışkapı’nın sembolü haline gelen, “Ahraz Arap Dayı” lakabıyla anılan Ramazan Çamaltı, güzergah üzerindeki dolmuşçulardan aldığı bahşişlerle geçimini sağladığı öğrenildi. 

OSMAN AKDOĞAN/İLKSAYFA-
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.