Dışkapı Hastanesi'nde doktora sıra şiddeti

Dışkapı Hastanesi'nde doktora sıra şiddeti

Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde hafta başında yaşanan şiddet olayının ardından bir şiddet vakası da Dışkapı'daki çocuk hastanesinde cereyan etti.

Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hafta başı 3 sağlık personeline karşı uygulanan şiddetin şoku henüz atlatılamamışken üzücü bir şiddet olayı da Dışkapı'daki Ankara Çocuk Sağlığı Hematoloji, Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana geldi. 28 Mart Çarşamba günü saat 15.15 sıralarında görevi başındaki hastane hekimlerinden Dr. Hande Yatağanbaba, muayene sırası meselesi yüzünden hasta bir çocuğun babası tarafından feci bir şekilde darp edildi. Darp sırasında yüzünden ve kafasından yara alan Dr. Hande Yatağanbaba, kafa travması tanısıyla hemen beyin cerrahi bölümünde gözetim altına alındı. Üzücü olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve gerekli hukuki işlemlerin takip altına alındığı öğrenildi. 

HASTANE ÇALIŞANLARI TEPKİ GÖSTERDİ

Olayın ardından Ankara Çocuk Sağlığı Hematoloji, Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yaklaşık 200 personeli  dün sabah saatlerinde Başhekimlik binası önünde artan şiddet olaylarına tepki gösterildi, ardından basın açıklaması yapıldı.  Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Özkan Ünal da sağlık çalışanlarına destek verdi. 

BİR HEKİM KOLAY YETİŞMİYOR

Basın açıklaması yapan Hastane Başhekimi Prof. Dr. Emrah Şener saldırıyı kınayarak özetle şunları söyledi: "Bir hekim kolay yetişmiyor. Bir çocuk hekimi yaklaşık 30 yaşında hekimliğe ulaşıyor. Milletimiz şunu bilmeli bir hekim aynı zamanda bir eştir, onu evde bekleyen bir eşi var. Bir hekim aynı zamanda bir annedir. Saldırgan hekimi darp ederken, onu bıçaklarken ve hatta onu kurşunlarken unutmasın ki bir anneyi ve bir babayı öldürüyor ya da bir annenin evladını öldürüyor" 

BAŞHEKİM'DEN TBMM'YE ÇAĞRI

"Ülkemizde bir kişi eğer sağlık hizmetine ulaşamıyorsa yaşlıysa, sakatsa, engelliyse bu hekim ve hemşire arkadaşlarımız bu kişilerin evlerine kadar bu hizmeti götürüyorlar. Bunun karşılığı darbe olmamalı. Sayın Cumhurbaşkanımızın tabiri ile 'terör' olmamalı. Yaşanan bu hadise son olsun demek isterdik. Ama gördüğümüz kadarıyla bir müddet daha istemesek de bu tür terör hadiseleri ki artık biz buna 'sağlıkta terör' diyoruz devam edecektir. Niçin? Çünkü bununla ilgili yasal mevzuat düzelmemiştir. Sağlık çalışanını darp edenin cezası verilmiyor. Bu nedenle ilgili siyasileri ve Meclisimizi göreve davet ediyorum. Sağlık çalışanlarına saldırılarda hukukun önüne bir mevzuat konulsun. Bir yaptırım olsun." 

DARP EDİLEN DOKTORUN NİŞANLISI OLAYI NEFRETLE KINADI

Darp edilen sağlık çalışanının nişanlısı ve çalışma arkadaşı Asistan Doktor Metin Yiğit ise "Görevi başındaki bir meslektaşımıza benim de nişanlıma haddini bilmez bir hasta yakını, bir sağlık teröristi tarafından bir şiddet uygulanmış, poliklinikte darp edilmiştir.  Mesleğini özveri ile icra eden, insanları en çaresiz oldukları anda yardım eli uzatmaya çalışan, onları hayata tutundurmak için çalışan sağlık çalışanlarına karşı yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyorum" dedi.   Doktor Yiğit'in konuşması sırasında bir hayli üzgün olduğu görüldü.

VALİ'NİN AÇIKLAMASI MERAKLA BEKLENİYOR

Öte yandan Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde hafta başı yaşanan olayla ilgili hastane çalışanlarını ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulunan Ankara Valisi Ercan Topaca, sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddeti hem insani hem de Vali olarak kınadığını belirterek, hastanelerde bundan sonra saldırı olaylarının yaşanması durumunda bu tür olayların yakından takipçisi olacaklarının sözünü vermişti. Vali Ercan Topaca'nın bu olayla ilgili ne açıklama yapacağı merakla bekleniyor. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.