Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in UNIFIL'e Saldırılarına Tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in UNIFIL'e Saldırılarına Tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) üzerinde gerçekleştirdiği saldırıları kınadı

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) üzerinde gerçekleştirdiği saldırıları kınadı ve bunun, Netanyahu hükümetinin Lübnan'a yönelik işgal politikalarının bir göstergesi olduğunu belirtti. UNIFIL'in bölgedeki güvenliği sağlama rolünün önemine dikkat çekildi.


Dışişleri Bakanlığı, "İsrail'in (Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü) UNIFIL'e düzenli olarak saldırması, (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu hükümetinin Lübnan'a yönelik işgal politikası izlediğinin ve her koşulda silah kullanmaya hazır olduğunun bir delilidir." ifadesini kullandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in UNIFIL'i hedef alan saldırısına tepki gösterildi.

UNIFIL'in bölgenin güvenliğine katkıda bulunmak amacıyla görevlendirildiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İsrail'in savaşı bölgeye yayma saikiyle hareket ettiği dikkate alındığında, UNIFIL'in rolü daha da fazla önem arz etmektedir. İsrail'in UNIFIL'e düzenli olarak saldırması, Netanyahu hükümetinin Lübnan'a yönelik işgal politikası izlediğinin ve her koşulda silah kullanmaya hazır olduğunun bir delilidir."

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin, BM güçlerini bizzat görevlendirdiğine işaret edilen açıklamada, Konsey üyelerinin, İsrail'in BM güçlerine karşı saldırılarını engellemekle yükümlü olduğu vurgulandı.

Açıklamada, tüm devletlere, İsrail'e ve İsrail'i silahlandıran ülkelere karşı ortak tutum takınma çağrısında bulunuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.