Dişi ağrıyan yandı: Randevular 30 gün sonraya veriliyor

Dişi ağrıyan yandı: Randevular 30 gün sonraya veriliyor

MHRS üzerinden yapılan sistemi güncellemesi ile düzene giren randevular diş hastanelerine yansımadı. Ankara’da ön muayenesi yapılan diş hastalarına tedavi durumuna göre 20-30 gün ileri tarihli randevu veriliyor.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde yapılan değişiklikler, hastane randevularında bekleme sürelerini kısaltarak hastalar için önemli bir rahatlama sağladı. Ancak iyileştirmeler diş randevularına yansımadı. Diş tedavisi için hastanelere başvuranlar ön muayeneden sonra, genellikle 20 ila 30 gün ileri tarihli randevu bulabiliyor ve bu süre tedavi yoğunluğuna göre daha da uzayabiliyor. Acil tedaviye ihtiyaç duyan hastalar, uzun randevu süreleri nedeniyle mağduriyet yaşıyor. Gazetemize konuşan bir hasta ağrıyan dişi için muayene sonrası ağustos başına randevu aldığını belirterek bekleme süresinin çok uzun olduğunu belirtti.

frkktmexzz.jpg

MHRS ETKİSİ

MHRS üzerinde yapılan değişiklikler hastane randevularında önemli bir rahatlama sağladı. Hastalar artık randevu almak için uzun süre beklemek zorunda kalmıyor ve sıra bekleme süreleri de önemli ölçüde kısaldı. Bu yenilik hastane hizmetlerinden yararlanan vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlarken, genel sağlık hizmetlerine erişimi de daha etkin hale getirdi. Özellikle poliklinik hizmetlerinde yaşanan rahatlama, hastaların tedavi süreçlerini daha hızlı ve verimli bir şekilde tamamlamalarına olanak tanıyor.

faasrkktemzs.jpg

ZORLUKLAR DEVAM EDİYOR

Sistemde yapılan iyileştirmelerin diş randevularına aynı ölçüde yansımadığı görüldü. Diş tedavisi için hastanelere başvuran hastalar, ön muayeneden geçtikten sonra yapılacak işlemlere göre randevu almakta zorluk yaşıyor. Genellikle 20 ila 30 gün sonrasına randevu bulabilen hastalar, diş tedavilerinin yoğunluğuna bağlı olarak daha uzun bekleme süreleriyle karşılaşabiliyor. Bu durum diş sağlığı hizmetlerine erişimde önemli bir engel oluşturuyor ve hastaların tedavi süreçlerini geciktiriyor.

frktmxxz.jpg

MAĞDURİYET OLUŞTURUYOR

Dişi ağrıyan ve acil tedaviye ihtiyaç duyan vatandaşlar uzun randevu süreleri nedeniyle ciddi mağduriyet yaşıyor. Ağrı ve rahatsızlıkla beklemek zorunda kalan hastalar, tedavi süreçlerinin uzamasından dolayı günlük yaşamlarında da olumsuz etkilerle karşılaşıyor. Tedavi olmaya gelen bir vatandaş, “Azı dişim çok kötü bir şekilde ağrıyor. Bugün muayene oldum, çekilecek dendi ama çekim için ağustos ayının başına sıra bulabildim. O tarihe kadar ne yapacağım nasıl dayanacağım bilmiyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:İlk Sayfa gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.