DİN VE TOPLUM SANATLA BİRLEŞECEK

DİN VE TOPLUM SANATLA BİRLEŞECEK

Diyanet-Sen, ‘Din ve Toplum’ temalı Uluslararası bir fotoğraf yarışması düzenliyor. Söz konusu iki birlikteliği ölümsüzleştirmek için kolları sıvayan Diyanet- Sen yarışmanın son katılım tarihini 1 Eylül olarak açıkladı. Yarışmada dereceye girenler para i

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) tarafından ‘Din ve Toplum’ temalı fotoğraf yarışması düzenlenecek. Uluslararası bir yarışma olma özelliğine sahip organizasyonun yürütülmesini ve yükümlülüğünü Fotoğraf Sanatı Kurumu Derneği (FSK) üstlenecek. Son katılım tarihi 1 Eylül olan yarışmada dereceye giren fotoğraf sahiplerine para ödülü verilecek.

SANATSAL KAYGI ÖN PLANDA OLACAK
1. Uluslararası Din ve Toplum Fotoğraf Yarışması, İslam’ın yeryüzünde sahip olduğu kültürel, tarihi, sanat ve mimari varlıkları; bunların insanlar ve doğayla olan ilişkilerini, Müslümanların dini eylem ve hareketlerinin, kültür varlıklarıyla birlikteliğini ortaya koymayı hedefliyor. Yarışma ayrıca Müslümanların yaşadıkları coğrafyayı, çevreyi, belde ve şehirleri nasıl anlamlandırdıkları ve mamur hâle getirdiklerini kaliteli fotoğraflarla toplumlara tanıtıp, İslam kültür ve medeniyetinin, tarihi ve kültürel varlıklarının ne denli değerli olduklarının farkındalığını artırarak sanatsal kaygılarla fotoğraflandırılması amacını taşıyor.

DERECEYE GİRENLERE PARA ÖDÜLÜ
Bol ödüllü Uluslararası fotoğraf yarışması tek kategoriden oluşacak. Yarışmaya renkli veya siyah-beyaz fotoğrafla katılım sağlanabilecek. Yarışma tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açık olacak. Düzenleme kurulu, jüri üyeleri, TFSF temsilcisi ile söz konusu bu grupların birinci dereceden yakınları yarışmaya katılamayacak. Organizasyona en fazla 4 farklı fotoğraf ile katılım sağlanabilecek. Yarışmada dereceye ilk üçe sırasıyla 5 bin, 3 bin ve 2 bin TL ödül verilecek. Mansiyon ödülünü kazanan katılımcıya ise bin TL ödül takdim edilecek.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.