Dikimevi’nde otobüs duraklarında ağır koku

Dikimevi’nde otobüs duraklarında ağır koku

Dikimevi otobüs durağının arkasındaki boş arazide biriken çöpler uzun süredir toplanmıyor. Yoğun kokudan şikayet eden vatandaşlar, bölgenin temizlenmesini istiyor.

Cebeci’de Dikimevi ve Cebeci otobüs durakları arasında yer alan arazide biriken çöpler insan sağlığını tehdit ediyor. Çöp nedeniyle ortaya çıkan kötü kokudan rahatsız olan vatandaşlar çöplerin temizlenmesini istiyor.

Uzun süredir toplanmıyor

Başkent’in en işlek noktalarından biri olan Cebeci’de yol kenarında biriken çöpler uzun süredir toplanmıyor. Her gün binlerce insanın güzergâh olarak kullandığı Cebeci’de bu tür görüntülere alışık olmayan vatandaşlar yol kenarındaki çöplerin insan sağlığını tehdit ettiğini belirtiyor. Uzun süredir toplanmayan çöplerden şikâyetçi olan vatandaşlar çöplerin kaldırılarak yol kenarının temizlenmesini istiyor. 

Kötü koku yayıyor

Çöplerin çevreye zarar verdiğini de belirten vatandaşlar ilgililerden daha duyarlı olmalarını istiyor. Çöplerin oluşturduğu kötü kokudan rahatsız olduklarını belirten vatandaşlar, oluşan kötü görünümünde önüne geçilmesini talep ediyor. Şehir merkezlerinde çöp konteynerlerin yer altına alınarak kötü kokulara engel olunabileceğini belirten vatandaşlar belediyeye çöp konusunda öneride bulunuyor.

Çöp konteynerleri yer altına alınsın

Vatandaşlar, “Daha temiz, düzenli ve yaşanılabilir bir şehir için, şehir merkezlerinde çöp konteynerleri yerin altına alınmalı. Yerin altına alınan çöp konteynerleri çöplerin çevre kirliliğine neden olmasının yanı sıra, çöplerin etrafa rastgele dökülmesiyle birlikte çevreye yayabileceği kötü koku başta olmak üzere sinek, böcek ve haşerelerin üremesinin de önüne geçilmesini sağlar” diye konuştu.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.