Devletin açık kapısı

Devletin açık kapısı

İçişleri Bakanlığınca vatandaşların sorunlarını kısa sürede çözmek amacıyla valilik ile kaymakamlıklarda “milletin kapısı” sloganıyla başlattığı “Açık Kapı” projesi vatandaşa umut oluyor.

 İçişleri Bakanlığı, devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni arttırmak, vatandaşların başvurularını kısa sürede sonuçlandırmak amacıyla geçen yıl “milletin kapısı” sloganıyla başlattığı “Açık Kapı” projesi büyük ilgi görüyor. Proje kapsamında Ankara Valiliğine ve ilçe kaymakamlıklarına kurulan “Açık Kapı” birimlerine başvuru yapanların talepleri 7 gün içinde sonuçlandırılıyor. 

EĞİTİMLİ PERSONELLER KARŞILIYOR

Vatandaşların sorunlarını kısa sürede çözmek amacıyla kurulan “Açık Kapı” bürolarına 17 konu başlığında 327 başvuru türünde müracaatta bulunabiliyor. Başvuruda bulunacakları, Kızılcahamam’da özel bir eğitimden geçirilen çalışanlar karşılıyor. Vatandaşlar “Açık Kapı” bürolarına her konudaki talep, şikayet ve önerilerini iletebiliyor. Başvurular yüz yüze olduğu kadar ‘www.acikkapi.gov.tr’ adresinden ya da mobil uygulama üzerinden yapılabiliyor. Başvuruya gelen şehit yakını, gazi, engelli, yaşlı ve hasta vatandaşlarla yakından ilgileniliyor. Başvuruların kısa sürede sonuçlanması hedefleniyor. 7 günlük cevaplanma süresini geçen başvuru konuları İçişleri Bakanlığına gönderiliyor.  

ANLIK TAKİP İMKANI 

Müracaatta bulunanlar, sürecin her aşamasını kendilerine verilen başvuru numarasıyla internet üzerinden ve mobil telefonlarından takip edebiliyor. Şimdiye kadar on binlerce başvurunun yapıldığı ve yüzde 70’in üstünde başvuruların olumlu sonuçlandığı öğrenildi. 

DEVLETİN İŞLEYİŞİ DAHA ETKİN HALE GELECEK

İçişleri Bakanı Süleymen Soylu, geçtiğimiz aylarda Eskişehir’de projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada şunları söylemişti: “Burada devletin işleyişini daha etkin bir hale getirebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek, 327 adet kalemde vatandaşımıza ve milletimize yardımcı olmak var. Kızılcahamam'da eğitimler yapıldı. İstanbul'a Beyaz Masa'ya gidildi. Orda eğitimler yapıldı. Bir kuruş maliyet yüklemeden burada bu projeyi kendi imkanlarımızla kendi kaynaklarımızla ve kendi personelimizde geliştirme fırsatına sahip olabildik. İnşallah gene aynı mantıkla gidebilecek.”

DEVLETİN KAPILARI ARTIK DUVAR DEĞİL

“Açık Kapı” projesine başvuru ile ilgili bilgi veren Bakan Soylu son olarak şunları kaydetmişti: “Buraya başvuru yapıldığı andan itibaren hemen başvuru yapanın cep telefonuna bir mesaj geliyor. Bir hafta içinde bazı işlerle bir gün, bazı işlerde iki-üç saat sonra dönüş yapılıyor. Kapı duvar değil, kapı açık. Devlet ile milletin arasındaki bu diyaloğu en üst noktaya taşıyabilecek. Bazen 'Bu ufak mesele neden çözülmedi?' diye hayıflandıklarımızı çözebilecek önemli adımlardan bir tanesidir. İnşallah heyecanımız hiç bitmeyecek. Her heyecanınız, her yaptığınız iş yeni bir dua dağıyla beraber olacaktır. Bu sinerji ülkemizde, devletini, milletini, insanı, toprağını bilen bu güzel anlayışı daim kılacaktır."

81 İLDE FAALİYETTE 

İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl faaliyete geçirilen “Açık Kapı” projesi, öncelikle 15 pilot ilde, 2. faz olarak 22 ilde 3. faz olarak 15 ilde 4. faz olarak 15 ilde, 5. faz olarak Ankara’da dahil 14 ilde hizmete girmiştir. Bu proje ile 81 il valiliğinde kamu hizmetlerine kolay erişimin sağlanması, vatandaş başvurularının hiçbir boşluğa mahal verilmeden hızlı bir şekilde sonuçlandırılması, kamu hizmetlerinin sunumunda memnuniyetin artırılması amaçlanmaktadır.

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.