DEVLET İMZASINA SAHİP ÇIKMALI

DEVLET İMZASINA SAHİP ÇIKMALI

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Kamu görevlileri için toplu sözleşmede imza altına alınan kazanımlar yılbaşında uygulamaya konulması gerekiyordu, ancak çoğu kazanım hayata geçirilmedi. Devlet toplu sözleşmede attığı imzasına sahip çıkmalıdır”

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, kamu görevlilerinin sorunları ve taleplerine yönelik açıklama yaptı. Kamu görevlilerinin haklarının en iyi konuma getirmek için mücadele verdiklerini belirten Genel Başkan Yusuf Yazgan, kamu görevlilerinin mali ve özlük haklarının iki yılda bir yapılan toplu sözleşmeyle belirlendiğini hatırlattı. Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan 3’üncü dönem toplu sözleşmede imza altına alınan kazanımlarının yılbaşı itibariyle uygulamaya konulması gerektiğini vurgulayan Genel Başkan Yazgan, kazanımların çoğunun uygulamaya konulmamasını eleştirdi.
EN KISA SÜREDE UYGULANMALI
Kazanımların en kısa sürede hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Yazgan, devleti attığı imzaya sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi. Yazgan, “3’üncü dönem toplu sözleşmede mutabakata varılarak imza altına alınan kazanımlar 23 Ağustos 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı. Bu kazanımlar, yılbaşı itibariyle uygulamaya konulması gerekiyordu. Toplu sözleşme kazanımlarının bazıları bürokratik nedenlerle maalesef hayata geçirilmedi. Başta 4/C’lilerin sözleşmeli pozisyonuna geçirilmesi konusunda hala bir çalışma yok. Bakanlıklar ve bağlı kuruluşların merkez teşkilatlarındaki kamu görevlilerine servis hizmeti verilmesinde bir gelişme yok. Maliye Bakanlığı’ndaki, TÜİK’deki kamu görevlilerimiz hala servis hizmetinden yararlanamıyor. Toplu sözleşme mutabakat metnine uyulmayacaksa toplu sözleşme yapmanın ne anlamı var? Devleti attığı imzaya sahip çıkmaya çağırıyor, ciddiyete davet ediyorum. Sendikalar olarak bizler kamu görevlilerimize kazanım üretmekle yükümlüyüz, devlette bu kazanımları uygulamakla yükümlüdür. Bunun için toplu sözleşme kazanımları en kısa sürede uygulanmalıdır” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.