Devlet göreve

Devlet göreve

Kimi hayırsever aileye ulaşarak yardımda bulunurken, geride kalan çocukların hastalıklarının takibi ve tedavilerinde devletin de sorumluluklarını maksimum düzeyde yerine getirmesi bekleniyor. 

Kalp rahatsızlığından 2 kızlarını gencecik yaşta kaybeden, geride kalan 2 çocuklarına da aynı teşhis konulan ve maddi durumu iyi olmayan Sincan’lı Uslanmaz çiftinin durumu medyaya yansıyınca, hayırseverler harekete geçti. 
Kimi hayırsever aileye ulaşarak yardımda bulunurken, geride kalan çocukların hastalıklarının takibi ve tedavilerinde devletin de sorumluluklarını maksimum düzeyde yerine getirmesi bekleniyor. 

BÜYÜK ACI 

Sincan Fatih’te yaşayan Uslanmaz çiftinin durumu, geçtiğimiz günlerde medyaya yansımıştı.  
Sincan Fatih Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuklu Celil ve Nedime Uslanmaz çifti, 2005’te okulda kalp krizi geçiren kızları Sema’yı kaybetmiş, 9 yıl sonra yani 2014 yılında da yine kalp krizi sonucu diğer kızları Melike’yi toprağa vermişti. İki yavrusunu gencecik yaşta toprağa veren Uslanmaz çiftinin 2 çocuğu daha bulunuyordu. Uslanmaz çifti şimdi de onlar için üzülüyor çünkü  çocukları 17 yaşındaki Fatma ve 7 yaşındaki Eyüp'e de ‘kalp hastalığı’ teşhisi konuldu. 

CİDDİ MADDİ KÜLFET DOĞURUYOR

Geride kalan iki çocuğunu da aynı sebepten ötürü kaybetmekten korkan Uslanmaz ailesi, 17 yaşındaki Fatma ile 7 yaşındaki Eyüp’ün sağlığına kavuşması için mücadele ediyor. Ancak bu mücadele ciddi bir maddi külfet de doğuruyor. Baba Celil Uslanmaz, işçi emeklisi, aldığı maaş belli. Geride kalan yavrularını, 2 kızı gibi kalp krizi geçirip hayata gözlerini yummalarından çok korkuyor ve onları sürekli gözetim altında tutmaya çalışıyor. Fatma ve Eyüp’ün ilaçlarını düzenli kullanmalarını, hastaneye gidip kontrollerini düzenli yaptırmaları gerekiyor. 

Uslanmaz çifti tüm günlerini adeta yavrularına ayırmış durumdalar, sürekli onlarla ilgileniyor, sürekli onları gözlemliyorlar. Tüm bunlar ciddi bir maddi külfet doğuruyor ve ailenin tek geliri olan baba Celil Uslanmaz’ın  emekli maaşı yetişmiyor. Baba Celil Uslanmaz, hem çocuklarıyla ilgilenmek zorunda olduğu hem de belinden rahatsızlığı nedeniyle çalışamıyor da. 

YARDIMLARINA KOMŞULARI KOŞUYOR 

Baba Celil Uslanmaz durumunu şöyle anlatıyor: “Doktor, ‘korkacak bir şey yok ama sürekli gözetim altında olacak’ dedi. Şu anda ilaç kullanıyorlar. Hastaneye gidip gelmek sıkıntı benim için. Aldığım maaş belli, yetiştiremiyorum. Komşularımdan alıp gidiyorum hastaneye. Çalışacağım ama yedi defa belimden ameliyat oldum, çalışamıyorum. Çaresiz kaldım artık.”

ÜZÜLÜNCE “KALBİM ACIYOR” DİYOR

Acılı baba, 17 yaşındaki kızı Fatma’nın olayların farkında olduğunu, çaresizliklerini, zorluk içinde olduklarını gördüğünü ve çok üzüldüğünü anlatırken de “Üzülünce ‘kalbim acıyor’ diyor. Korkuyorum artık, benim yerimde kim olsa korkar. Korkuyla yaşıyorum. Gücüm yok eve bir şey alamıyorum, çocuklar üzülüyorlar. Destek istiyorum” diyor. 

“ABLAM GİBİ BEN DE ÖLECEĞİM”

Anne Nedime Uslanmaz da, geride kalan yavrularının da 2 kızları gibi aniden hayatlarını kaybedebilecekleri korkusu içinde yaşadıklarını belirtirken, şöyle diyor: "Kızım devamlı ağlıyor, 'ablam gibi ben de öleceğim' diyor. Üzülüyorum, destek bekliyorum. Hastaneye götürmekte zorluk yaşıyoruz. Komşuların yardımıyla geçiniyoruz.”

KALICI ÇÖZÜM GEREKİYOR

Uslanmaz çiftinin bu durumunun basında yer almasıyla kimi hayırseverlerin harekete geçtiği, aileye maddi yardımda bulunmak istedikleri öğrenildi. Hayırseverlerden aileye ulaşarak, imkanları ölçüsünde maddi destekte bulunanlar da oldu. Uslanmaz çifti hayırseverler için gece gündüz dua ederken, devletten de çocukların tedavileri konusunda aileye yardımcı olması bekleniyor. 

YARIN UNUTULMASINLAR 

Ailenin komşularından “Durumları haber olunca, kimi hayırseverler destekte bulundu. Bugün böyle, yeki ya sonra ne olacak? Ailenin sorunlarına kalıcı bir çözüm bulunmalı. Çocukların hastalıklarının takibi ve tedavilerinde aksaklık olmamalı, bu konularda devletin ilgili organları da sorumluluk almalı” diyor. 

FEYZULLAH DOĞRU / HABERVAKTİM-


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.