DERSİMİZ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

DERSİMİZ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Kamu Kuruluşlarında Basın ve Halkla İlişkiler Uygulamaları Dersi kapsamında Keçiören Belediyesi'ni ziyaret ederek basın ve halkla ilişkiler faaliyetlerini yerinde görme imkanı yakaladılar.

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Kamu Kuruluşlarında Basın ve Halkla İlişkiler Uygulamaları dersi kapsamında dersin öğretmeni  Emrah Alparslan Konukman eşliğinde Keçiören Belediyesi  Basın - Yayın  ve Halkla İlişkiler Müdürlüklerini ziyaret ederek bilgi aldılar.

HABERİN MUTFAĞINA GİRDİLER

Keçiören Belediyesi Estergon Türk Kültür Merkezindeki kahvaltı programıyla başlayan ziyarette  öğrenciler, haberin mutfağını görme ve  profesyonel iş hayatındaki meslektaşlarından tavsiyeler alma fırsatı yakaladılar. İletişim Fakültesi Radyo -  Televizyon Sinema,  Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümlerinden 26 öğrencinin katıldığı ziyaret samimi bir havada geçti. Teorikte edindikleri bilgilerin iş hayatına nasıl yansıdığını merak eden öğrenciler, okulu bir an önce bitirip iş hayatına atılma hususunda da istekli olduklarını ifade ettiler.

TEORİĞİ PRATİKLE BİRLEŞTİRME İMKANI

Öğrenciler, Basın - Yayın Müdürlüğünde basın kuruluşları ile ilişkiler, haberin özgünlüğü ve özel haber, ilan çalışmaları, tanıtıcı materyallerin hazırlanma süreci, iş hayatında branşlaşma, teorik bilgileri pratikle pekiştirme konularında merak ettikleri soruları yönelttiler.

SORUN ÇÖZME TEKNİKLERİ

Basın -Yayın Müdürlüğünün bir gününü de birim çalışanlarından dinleyen öğrenciler daha sonra Halkla İlişkiler Müdürlüğüne geçerek vatandaşla ilişkiler, Keçiören Belediyesi'ne özgü hizmetler, sorun çözme teknikleri, sahada sıcak görünürlük üzerine bilgi aldılar.

Kamu kuruluşlarındaki basın ve halkla ilişkiler faaliyetlerini yerinde görmelerinin öğrencileri adına büyük tecrübe olduğunu ifade eden Alparslan Konukman, bu bağlamda Keçiören Belediyesinin basın ve halkla ilişkiler alanındaki önemli çalışmalarıyla İletişim Fakültesi öğrencileri için iyi bir örnek olduğunu belirtti. Öğrenciler bilgilendirici ziyaret sonrası Keçiören Belediyesi'ne katkıları için teşekkür ettiler. HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.