DERMAN DAĞITAN ECZACI

DERMAN DAĞITAN ECZACI

Çevresinde "Derman Baba" olarak tanınan 90 yaşındaki Eczacı Niyaz Dermancı, hastalara yıllardır kendi üretimi olan ilaçlarla şifa oluyor. Aynı zamanda tıp fakültesi mezunu olan Dermancı, eczanesini laboratuar olarak kullanıyor.

KENDİSİ İLAÇ YAPIYOR

Babasının yolundan ilerleyen Niyaz Dermancı Samanpazarı'nda babasından devraldığı Derman Eczanesi'nde yıllardır hastalara ayrı bir hizmet veriyor.

Dermancı, doktorların yazdığı özel reçetelerle gelen hastalara kendi laboratuarında "taze" ilaçlar yapıyor. Yaptığı ilaçlar ile soyadı gibi insanların sıkıntılarına derman oluyor. Ayrıca kendi üretimi  olan ve ruhsatlarını aldığı üçü veterinerlik  7 ilacı bulunan Dermancı'nın en büyük hayali ise ilaç fabrikası sahibi olmak.
 

SÜLEYMAN TOKER / HABERVAKTİM

Çevresinde "Derman BaBa" olarak bilinen Eczacı Niyaz Dermancı, Ankara'nın tarihi yapısı olan Samanpazarı'nda babasından devraldığı Derman Eczanesi'nde 90. yaş gününü kutladı. Eğitime verdiği destekten dolayı mezun olduğu Cebeci Ortaokulu, Dermancı'yı bu mutlu gününde yalnız bırakmadı. Okul Müdürü Murat Tekçe, aday öğretmenler ve öğrencilerinde katılımıyla 90 yaşına basan Niyaz Dermancı'ya büyük bir sürpriz hazırlandı.

YILLARDIR DERMAN DAĞITIYOR

Babasının yolundan ilerleyen Niyaz Dermancı'nın, eczalığın yanı sıra Ankara Tıp Fakültesi'nden de mezun olduğu biliniyor. Ankaralılara yıllardır dermen dağıtan Niyaz Dermancı, eczanesini laboratuar olarak da kullanıyor. Dermancı, doktorların yazdığı özel reçetelerle gelen hastalara "taze" ilaçlar yapıyor. Yaptığı ilaçlar ile soyadı gibi insanların sıkıntılarına derman oluyor. Ayrıca kendi üretimi  olan ve ruhsatlarını aldığı üçü veterinerlik  7 ilacı bulunan Dermancı'nın en büyük hayali ise ilaç fabrikası sahibi olmak.
EĞİTİME TAM DESTEK
Cebeci  Ortaokulu'nun 1942 mezunlarından olan Dermancı, eczacılık mesleğinin yanı sıra eğitime verdiği destekle de biliniyor. Okul çağı gelmiş ancak okula gidemeyen çocukları rol model yöntemi ile öğrenim hayatına kazandırmak  isteyen Dermancı,  çocukları müzik, spor, gezi vs. gibi etkinliklerin içinde bulunmasına öncülük sağlıyor. Dermancı, mezun olduğu okulunun eğitim programlarına da katılarak okuluna destek veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.