Deprem uzmanı il il uyardı: Devamı gelebilir!

Deprem uzmanı il il uyardı: Devamı gelebilir!

Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Prof. Dr. Şükrü Ersoy, bu depremin artçı olmadığını vurgulayarak halkı uyardı. Ersoy, hasarlı binalarda tehlike olduğunu belirterek bir süre daha evlere girilmemesi gerektiğini söyledi.

Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Prof. Dr. Şükrü Ersoy, bu depremin artçı olmadığını vurgulayarak halkı uyardı. Ersoy, Malatya'nın çevresindeki illeri de uyararak hasarlı binalarda tehlike olduğunu belirterek bir süre daha evlere girilmemesi gerektiğini söyledi. İşte tüm detaylar...

AFAD DEPREM AÇIKLAMASI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) açıklamalarına göre, Malatya'da 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bölge halkı tarafından panikle karşılanan deprem saat 10.46'da gerçekleşti. Depremin derinliği ise 10.07 kilometre olarak paylaşıldı. Deprem bölgesinde an itibarıyla, can ve mal kaybının bulunmadığı duyuruldu.

ARTÇILARIN BÜYÜKLÜĞÜ 5'E KADAR ÇIKABİLİR

Malatya'da gerçekleşen deprem hakkında CNN Türk'e açıklamalar yapan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, 2023 yılındaki felaketin devamı olmadığını söyledi. Bu depremin başlı başına bir deprem olduğunu söyleyerek, "DAF ile Malatya fayı arasında Kale bölgesine yakın bir yerde meydana geldi. Bu bölgede artçıların dışında çok sayıda deprem oldu, kavşak noktasında olduğu için. Bu büyüklükte bir deprem hasarlı binalara ve köy evlerine zarar verebilir. Süre olarak da 20 saniyeye yakın bir süre hissedildi. Bu depremin artçıları olacaktır, büyüklüğü 5'e kadar çıkabilir. Dikkatli olmakta yarar var, bir süre dışarıda kalmakta yarar var" sözlerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.