Deprem riski en yüksek olan 31 il tek tek açıklandı: Ege illeri ilk sırada

Deprem riski en yüksek olan 31 il tek tek açıklandı: Ege illeri ilk sırada

Malatya ve Sivas’ta yaşanan depremlerin ardından gözler Türkiye Deprem Haritası’na çevrildi. Güncellenen haritaya göre, birinci derece deprem riski taşıyan illerin başında İzmir, Manisa, Kırşehir geliyor. İşte deprem riski en yüksek olan o iller:

6 Şubat felaketinin izleri henüz silinmemişken dün Malatya’da yaşanan 5.9’luk depremin ardından bugün de Sivas’ın sallanması ülke genelinde endişelere neden oldu. Sarsıntılar halk arasında deprem riski en yüksek illeri akıllara getirdi. Bu noktada gözler AFAD’ın Türkiye Deprem Tehlike Haritası’na çevrilmiş durumda.

İşte deprem riski en yüksek olan 31 il ve sıralamaları.. Riskli bölgelere göre, Türkiye deprem tehlike sıralamasındaki iller şöyle:

BİRİNCİ DERECE RİSKLİ İLLER: İZMİR, MANİSA, KIRŞEHİR…

AFAD’ın Türkiye Deprem Tehlike Haritası’na göre deprem için birinci derece diskli illerin başında Ege illeri ile İç Anadolu'dan Kırşehir gibi iller geliyor.

O iller şöyle: İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt geliyor.

İKİNCİ DERECE RİSKLİ İLLER

Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum.

ÜÇÜNCÜ DERECE RİSKLİ İLLER

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

SAĞLAM BİNA, MÜMKÜNSE MÜSTAKİL YAPILAR

Öte yandan, uzmanlar vatandaşlara sağlam binalarda oturmaları konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor. Vatandaşlara mümkün olduğunca müstakil yapıları tercih etmeleri öneriliyor.

Kaynak:www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.