DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK!

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK!

AK Parti iktidarı ile günden güne ‘muhafazakarlaştığı’ yazılıp çizilen ülkemizde bu yılbaşı da öncekileri aratmayan rezilliklere sahne oldu. Belediyeler eliyle meydanlarda taciz olayları yaşandı.

 

  • Sakarya'da 14 yaşındaki M.O. isimli çocuk, yılbaşı gecesi aldığı alkol sebebiyle komaya girdi. Acil servisler alkol komasına girenlerle doldu taştı.
  • Ankara'daki yılbaşı kutlamalarında iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada yabancı uyruklu 1 kişi yaralandı.
  • Güvenpark’ta alkollü bir vatandaş yüzlerce kişinin önünde uygunsuz bir şekilde dans etti.
  • Van'da vatandaşlar, eğlence mekanlarına akın etti. Dansöz ve müzik eşliğinde geç saatlere kadar eğlenildi.
  • Taksim İstiklal Caddesi'nde yabancı uyruklu bir kadın eğlenceler sırasında taciz edildi.
  • Adana’da, Victoria’s Secret defilesine benzer iç çamaşır defilesiyle yeni yıl kutlandı.
  • Kars Sarıkamış’ta vatandaşlar, kar üstünde dansöz oynatarak yeni yıla girdi.
  • Vatandaşlar için Taksim Meydanı'nda, Etiler'de ve Kadıköy'de belediyeler yılbaşı etkinlikleri düzenledi.

 

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Her sene olduğu gibi bu yılbaşı kutlamaları da soğuğa rağmen birbirini aratmayacak çeşitli rezilliklere sahne oldu. Başta oteller ve eğlence mekanları olmak üzere Ankara’nın birçok noktasında deyim yerindeyse alkol su gibi tüketildi, kutlamalarda ahlaksız gösteriler sergilendi. Yılbaşı gecesinde aşırı alkol alan çok sayıda vatandaş hastanelik oldu. Sabahın ilk saatlerine kadar süren çalgılı, çengili eğlencelerin sonu hırsızlık, taciz ve trafik kazalarıyla sonlandı. 
AHLAKSIZLIK SABAHA KADAR SÜRDÜ
Ankara’daki rezil yılbaşı kutlamalarının adresi yine değişmedi. Karanlığın çökmesiyle başta büyük oteller olmak üzere Tunalı, Bahçeli, Çayyolu, Ümitköy, Gazi Osman Paşa, Kızılay, Maltepe, Dışkapı ve Cebeci’deki eğlence mekanları dolup taştı. Her türlü ahlaksızlığın yaşandığı eğlenceler sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Yılbaşını kutlayan vatandaşlar arasında alkolün verdiği etkiyle kavgalar ve tartışmalar yaşandı. Alkollü araç kullanımından dolayı Ankara’nın birçok noktasında sabaha karşı trafik kazaları meydana geldi.  
HASTANELERİ MEŞGUL ETTİLER
Yılbaşı gecesinde aşırı alkol alan çok sayıda kişi de hastanelik oldu. Alkol komasına giren bazı kişiler, ambulanslarla hastanelere götürüldü. Acil servisler alkollü şahıslarla doldu taştı. Ayakta durmakta bile zorlanan kişiler sağlık ekiplerine zor anlat yaşattı. Alkollü kişiler saatler boyunca ayılmakta zorlandı. Hastanelerdeki alkollü yoğunluğundan dolayı gerçek hasta olan vatandaşlar geç hizmet alabildi.
ALKOL TACİZİ DE BERABERİNDE GETİRDİ
Yılbaşında eğlence mekanlarına gidemeyen kişilerin adresi Kızılay Güvenpark oldu. Saatin 00.00’ı göstermesiyle birlikte alanda toplanan kişiler, adeta kendinden geçti. Güvenpark’taki heykelin üstüne çıkan bir şahıs uzun süre dans ederek yüzlerce kişinin önünde ahlaksız hareketlerde bulundu. Burada da içki tüketimi had safhadaydı. Açık alanda ellerindeki içki şişeleri ile dolaşan ve genç kızlara sarkıntılık yapıp taşkınlık çıkaran şahıslar, ortaya acı bir tablo daha çıkardı. Kutlama sırasında kalabalık nedeniyle bazı kişiler, ezilme tehlikesi yaşadı. Eğlenceler katılanlar arasında 18 yaşlarında gençlerin olması da bir hayli dikkat çekti. Diğer yandan eğlencenin sona ermesiyle meydan çöp yığınına döndü.

EĞLENCENİN CEREMESİNİ BAŞKASI ÇEKTİ

Alkolün su gibi tüketildiği, her türlü rezilliğin yaşandığı yılbaşı eğlencelerindeki meydanlar çöp yığınına döndü. Boş içki şişelerini ve çeşitli çöpleri temizlemek ise belediyenin temizlik görevlilerine kaldı. Etrafa saçılan çöpler, Ankara’nın ayazında zor şartlar altında toplandı. Sokaklara kusan, tuvaletini yapan, çam şişeleri kıran kişilerin pisliğini temizlemek de belediye çalışanları tarafından yapıldı. Öte yandan Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı 350 ekip 1605 personel yılbaşı gecesinde görev yaptı. 220 emniyet personeli de yaya olarak cadde ve sokaklarda asayişi sağlamaya çalıştı.

YİNE AYNI ŞEYLER YAŞANDI

Ülkemizde yılbaşı rezaleti nedeniyle yaşanan diğer olaylar şöyle: “Sakarya'da 14 yaşındaki M.O. isimli çocuk, yılbaşı gecesi aldığı alkol sebebiyle komaya girdi.

Ankara'daki yılbaşı kutlamalarında iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada yabancı uyruklu 1 kişi yaralandı. Güvenpark’ta alkollü bir vatandaş yüzlerce kişinin önünde uygunsuz bir şekilde dans etti. Van'da vatandaşlar, eğlence mekanlarına akın etti. Dansöz ve müzik eşliğinde geç saatlere kadar eğlenildi. Taksim İstiklal Caddesi'nde yabancı uyruklu bir kadın eğlenceler sırasında taciz edildi. Adana’da, Victoria’s Secret defilesine benzer iç çamaşır defilesiyle yeni yıl kutlandı. Kars Sarıkamış’ta vatandaşlar, kar üstünde dansöz oynatarak yeni yıla girdi. Vatandaşlar için Taksim Meydanı'nda, Etiler'de ve Kadıköy'de belediyeler yılbaşı etkinlikleri düzenledi.”

 

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.