Dede mirasını kazanca çevirdi

Dede mirasını kazanca çevirdi

Trabzonlu Erdinç Ertuğral, dedesinden miras kalan değirmen taşından yaptığı değirmeniyle Atatürk Kültür Merkezi önünde 7 yıldır vatandaşlara organik un satışı yapıyor.

DEĞİRMEN TAŞINI TRABZON’DAN GETİRDİM

Organik ürün sektörünün Dünyada ve Türkiye’de hızlı bir şekilde büyüdüğünü belirten Erdinç Ertuğral," Bunu düşünerek doğal un üretimi yaptığım değirmeni kurdum. Ben aslen Trabzonluyum. Doğma büyüme Ankara'da yaşıyorum. 7 yıldır değirmencilikle uğraşıyorum Bizim dede mesleğimiz. Elimizden geldiğince insanlara doğal organik ürünler satmaya gayret ediyoruz.

Değirmenimizi tanıtıyoruz. Kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. Trabzonlu olduğumuzdan dolayı kafamız biraz fazla çalışıyor. Değirmeni kendim yaptım. Taşı dedemden miras kalmıştı Trabzon'dan getirdim. Mesleğimizi icra etmeye çalışıyoruz. Genellikle değirmende mısır unu üretiyoruz. Mısır ununda glüten maddesi bulunmuyor. Çölyak hastaları sadece glüten olmayan bu unu kullanıyorlar. Nohut ununda da glüten maddesi yok. Burada hastalarımıza da hizmet ediyoruz. Vatandaşlar oldukça yoğun ilgi gösteriyor." diye konuştu.

deyirtmend.gif

YOĞUN İLGİ VAR

"Değirmen kurma fikri Atatürk Kültür Merkezi'ne geldiğim bir fuarda oluştu." diyen Erdinç Ertuğral, şöyle devam etti:
"Her şehirden insanlar Atatürk Kültür Merkezi'ndeki fuarlara geliyorlardı. Alışveriş yapıyorlardı. Özellikle Ankaralı vatandaşlar fuarlara yoğun ilgi gösteriyordu. Bende düşündüm buraya bir değirmen kursam insanların gözü önünde un yapsam diye.

Bir de insanlar artık doğal ürünlere daha yoğun ilgi göstermeye başladı. Bunları düşünerek bu şekilde değirmeni yaptım .İşlerimiz oldukça iyi ilgiden memnunum. Özellikle fuar günlerinde satışlarımızı oldukça iyi. Ayrıca vatandaşların ellerinde buğday, mısır varsa bunları da öğütüp un yapıp veriyoruz."

VATANDAŞLAR EKMEĞİNİ EVDE YAPIYOR

Ekmekte çıkan GDO iddialarının vatandaşları kendi ekmeğini yapmaya yönelttiğini dile getiren Ertuğral, "İnsanlar artık satılan ekmeklere güvenmiyor. Tabi benim sözüm işini düzgün yapan fırıncılara değil. Gündeme gelen ekmekle ilgili yeni iddialar. Doğal unlara ilgiyi arttırdı. Vatandaşlar unlarını alıp ekmeğini evde kendi yapıyor. Elektronik mağazalarda ekmek yapma makinaları satılıyor.

Birçok müşterim bu şekilde ekmeğini yapıyor. Dedem de değirmencilik yapıyordu. Yaptığım değirmenin taşı dedemin mirası. Bende ata mesleğini sürdürmek istedim. Bu lezzetli ve doğal unları vatandaşlarla buluşturdum.7 yıldır Atatürk Kültür Merkezi önünde değirmencilik yapıyorum.

Belli bir müşteri kitlem oluştu. Vatandaşlardan olumlu geri dönüşler alıyoruz. Düzenli olarak buradan un alan çok sayıda insan var. Ürün çeşitlerimizde fazla mısır unu, fırınlanmış mısır unu, pirinç unu ,tam buğday unu, Arpa unu, mısır yarma ,Şeker fasulye ve birçok ürün çeşidi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.             
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.