Davaların takipçisiyiz

Davaların takipçisiyiz

AK Parti Ankara İl Başkanlığının öncülüğünde, tüm ilçe teşkilatları, bazı belediye başkanları ve milletvekillerinin de katılımıyla, Sincan’da FETö davaları takip edildi.

15 Temmuz 2016’da, birçok vatandaşın yaşamını yitirmesine sebep olan hain terör örgütü FETÖ’nün dava sürecinin başlangıcında örgüte ilişkin tepkilerini göstermek ve örgütün sürmekte olan davalarıyla ilgili açıklama yapmak üzere AK Parti Ankara İl Başkanlığı Sincan Cezaevinde basın açıklaması yaptı.

“AKLINI KENDİNİ BİLMEZ BİR MECZUBA REHİN VERMİŞ BİR GRUP”

Yapılan açıklamada Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan şu ifadeleri kullandı, “Bundan yaklaşık 2 yıl önce, aklını kendini bilmez bir meczuba rehin vermiş bir grup hainle iç ve dış işbirlikçileri, Türkiye Cumhuriyetinin varlığını kastetti. Aziz milletimizin yedi düvele karşı vermiş olduğu emsalsiz mücadele ile kurduğu TBMM’yi bombalayan, Genelkurmay Karargâhını işgal eden, Emniyet teşkilatını ait binaları ateş altına alıp tanklarla bombalayan ve birçok kamu kurumunu da işgal etme teşebbüsünde bulunan asker üniformalı teröristler millet ve memleket sevdalısı onlarca insanımızı şehit ederek yüzlerce kardeşimizin de canına kastedip yaralanmasına sebep olmuştur.”

“BU VATANI İÇ VE DIŞ BİRLİKÇİLERİN ELİNE DÜŞÜRMEYECEĞİZ”

“Ancak hain darbe girişimi milletimizin ortaya koyduğu destansı mücadeleyle engellenmiştir. Bu Süreç içerisinde darbe davalarını takip eden şehit yakınları ve gazilerimizin her zaman yanında olduk. Devletimizin ve milletimizin bekasının halen tehdit altında olduğu şu günlerde Aziz şehitlerimizle gazilerimizin ortaya koydukları fedakârlıklara sahip çıkarak bu vatanı hain darbe teşebbüsünü gerçekleştiren Fethullahçı Terör örgütü ile iç ve dış birlikçilerinin eline düşürmeyeceğiz” dedi.

DAVALARIN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

84d31583-22ff-487f-9c83-0c00eff06670.jpg

Bugün yapılan ekonomik saldırıların sebebinin de 15 Temmuzla aynı olduğunu söyleyen Özcan, “O zaman başaramadıklarını bugünde başaramayacaklar” dedi. Darbe teşebbüsünü gerçekleştiren hainlerin, hukuk çerçevesinde hak ettikleri cezayı almaları için Ak parti il ve ilçe teşkilatları olarak darbe davalarının takipçisi olmaya devam edeceklerini belirten Özcan “Milletimizin sivil iradesine saldırı niteliğinde olan her türlü girişime karşı can siperane mücadele içerisinde olacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

FETÖ ALEYHİNE SLOGANLAR ATILDI

Basın açıklamasına Ak Parti Ankara İl Teşkilatı, AK Parti Ankara milletvekilleri, İlçe Başkanları ve Belediye Başkanları katılım sağladı. Bunun yanı sıra 15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri ise yaşadıkları acıları unutmadıklarını ancak bu ülke için her zaman mücadeleye hazır olduklarını belirterek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ailelerin yanı sıra Altındağ, Mamak, Kahramankazan, Keçiören gibi Başkent’in çeşitli ilçelerinden otobüslerle gelen vatandaşlar ellerine bayrak ve şehitlerin resimleri hep bir ağızdan FETÖ Terör Örgütüne lanet okudu ve aleyhinde sloganlar attı.

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.