DASK zıpladı: Depremin ardından başlayan artış sürüyor

DASK zıpladı: Depremin ardından başlayan artış sürüyor

6 Şubat depremi sonrası yüzde yüz oranında artış gösteren sigorta fiyatlarının hala devam ettiğini dile getiren Sigorta Uzmanı Cemal Aslıipek “Geçen sene 23 bin TL olan işyeri sigortası bu yıl aynı değerlerle 35 bin TL’ye çıkmış durumda” dedi.

6 Şubatta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin etkileri hala devam ederken DASK ve konut sigortalarında yüzde yüz zam yaşandı. Müşterilerin mağduriyetleri gidermek adına sigorta şirketlerinin ödeme yükü sigorta fiyatlarına yansıdı. Sıfırdan DASK ve konut sigortaları yaptırmak isteyen müşteriler ise eski fiyatların 2 katı fiyatla karşılaştı. Yüzde yüz oranında artış gösteren fiyatların hala devam ettiğini ifade eden Sigorta Uzmanı Cemal Aslıipek “Geçen sene 23 bin TL olan işyeri sigortası bu yıl aynı değerlerle 35 bin TL’ye çıkmış durumda” dedi.

haber-ic-001.jpg

SİGORTA ŞİRKETLERİNE ÖDEME YÜKÜ

Depremin beraberinde sigorta şirketlerinin ödeme yükünden dolayı DASK ve konut sigortalarına zamların olduğunu ve devam ettiğini belirten Sigorta Uzmanı Cemal Aslıipek “6 Şubat depremi ile birlikle DASK sigortasının önemi bir kez daha ortaya çıktı. Konutlarına deprem sigortası yaptıran müşteriler, sigorta şirketlerinden hemen ekspertiz çalışmaları yapılarak mağduriyetleri giderdiler. Deprem sigortası ile beraber evinin konut sigortasını yaptıran müşteriler ise hem bina masraflarını tam şekilde hem de eşyalarının masraflarını aldılar. Tabi bu durum müşteriler için mağduriyetleri giderse de sigorta şirketlerinin bir anda bu ödeme yükünden dolayı DASK ve konut sigortalarına zam yapılmasına sebep oldu. Bu da günden güne artışlara sebep oluyor” şeklinde konuştu.

haber-ic1.jpg

FİYATLARDA YÜZDE YÜZ ZAM

Sigorta şirketlerinin deprem sürecinden bu tarafa sigorta fiyatlarında yüzde yüzü geçkin bir zam yaptığını dile getiren Aslıipek “Deprem sürecinden bu yana sigorta şirketleri yüzde yüzü geçkin bir oranda zam yaptılar. Bu örnek verecek olursak depremden önce 100 TL’den başlayan deprem sigortaları gelmiş olduğumuz noktada 200 TL’den başlar oldu. 500 TL ile 600 TL arasında değişen konut sigortaları ise 2 bin TL’yi geçmiş durumda. Yine bu doğrultuda işyeri sigortaları da aynı oranda artmıştır. Buna örnek verecek olursak geçen sene 23 bin TL olan işyeri sigortası bu yıl aynı değerlerle 35 bin TL çıkmış durumda. Her ne kadar sigortalı için primler yükselse de mağdur olmamak adına sigortalarının tam olarak yapılmaları önem arz ediyor. Son olarak keşke dememek için sigortalarınızı yaptırın diyorum” ifadelerine yer verdi.

Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.