Daha iyisi için yıkıma devam

Daha iyisi için yıkıma devam

FETÖ'cü hainler tarafından kullanılamaz hale getirilen Ankara Emniyet binasındaki yıkım işlemlerinin 1 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor. Aynı noktaya ihtişamlı bir binanın yapılması gündemde.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında F-16'lar ve tanklarla acımasızca saldırılan İstihbarat ve Güvenlik Şube Müdürlüklerinin bulunduğu zemin artı 10 katlı binanın yıkımına hızlı bir şekilde devam ediliyor.

Acar İnşaat firması tarafından şubat ayı başlarında gerçekleştirilen yıkım işlemlerinin 1 ay içerisinde bitmesi bekleniyor. Teröristler tarafından 15 Temmuz'da hedef alınan 10 katlı binanın hemen arkasındaki eski Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğüne ait iki katlı bina ve yemekhane ise yıkılmış vaziyette. 

HABERVAKTİM YIKIMI GÖRÜNTÜLEDİ

Yaklaşık iki aydır yıkımına hızlı bir şekilde devam edilen Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne ait binaları yıkım esnasında muhabirimiz Osman Akdoğan görüntüledi. Yıkım çalışmaları konusunda Habervaktim'e bilgiler veren firma yetkilileri, zemin artı 11 katlı binanın içerisindeki demirbaşların çıkartılmasının ardından yıkıma en üst kattan kontrollü bir şekilde başladıklarını kaydetti. 

4. KATIN YIKIMI BİTMEK ÜZERE

Vinç yardımıyla en üst kata çıkartılan mini yıkım iş makinesinin günlerdir yoğun bir şekilde çalıştığını belirten firma yetkilileri, şuan 4. katın tüm tedbirler alınarak kontrollü bir şekilde yıkımın yapıldığını aktardı. Yetkililer, çevreye herhangi bir tehlikenin oluşturmaması için binanın ön ve yan kısımlarının paravanlarla çevrildiğini de belirtti.   

BİR AY İÇERİSİNDE BİTMESİ BEKLENİYOR

Binanın yerden makineler ile yıkım seviyesine geldiğinde büyük makaslar yardımıyla yıkım işlemenin başlayacağı ve bu şekilde çalışmalarda daha hızlı yol kat edileceği ifade edildi. Yıkılan beton  parçalarının içindeki hurdaların da ayrıldığı kaydedildi. 1 ay içerinde ise binanın tamamen yıkılacağı diğer süreçte ise enkazın kaldırılacağı aktarıldı. 

YENİ YAPILACAK BİNA TASLAK HALİNDE

Yıkımına devam edilen binanın yerine ise daha kullanışlı ve daha modern bir Emniyet binasının yapılacağı öğrenildi. Binanın nasıl ve kaç kat üzerine yapılacağına dair henüz bir netlik olmadığı; ancak proje çalışmaları taslak halinde devam ettiği aktarıldı. Yıkım işlemlerinin bitmesinin ardından yeni yapılacak olan binanın projesinin de netlik kazanması bekleniyor.  

YARIM ASIRDIR HİZMET VERİYORDU

Darbe girişimi sırasında ağır hasar alan 10 katlı bina, 51 yıldır hizmet veriyordu. 1956 yılında inşaatına başlanan ve başlangıçta hastane olarak planlanan bina, 1965 yılında tamamlanarak Ankara Emniyet Müdürlüğü hizmet binası olarak faaliyete geçmişti. Söz konusu binanın arka tarafından bulunan TEM Şube Müdürlüğü tarafından kullanılan iki katlı bina ise geçmiş yıllarda polis evi olarak kullanılmıştı.

15 TEMMUZ'DA ANKARA EMNİYET'TE NELER YAŞANMIŞTI?

15 Temmuz gecesi darbeci hainler, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne 6 tank, Skorsky helikopter ve F-16 ile saldırmıştı. 15 Temmuz'da darbecilere karşı yürütülen operasyonlarının merkezi konumundaki Ankara Emniyet Müdürlüğü, ele geçirilmek istenmişti. Darbeci askerlerin kontrolündeki bir F-16 emniyeti havadan bombalarken, tank ve süper kobra helikopterlerle ateş altına alınmıştı.

7 saat süren çatışmalarda darbeciler tanklarla emniyetin içine girmişti. Emniyetteki birçok noktada yangın çıkmıştı. İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri darbecilerin ilk hedefi olmuş  sabah saat 05.13'e kadar devam eden direnişin ardından darbecilerin kontrolündeki 6 tanka el konulmuş, darbeci hainler  ise gözaltına alınmıştı. Darbeciler 2 polisimizi şehit etmiş, 13 polisimizi ise yaralamıştı. Darbeci hainlerin attığı bomba sonrasında meydana gelen hasar gün ışığıyla beraber ortaya çıkmış, Emniyet binasının kullanılamaz hale geldiği görülmüştü. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM- 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.