Cumhurbaşkanlığı'na komşu geliyor

Cumhurbaşkanlığı'na komşu geliyor

Hamamönü'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, artık yetersiz gelen Bakanlık binasının yakın zamanda Cumhurbaşkanlığının karşısındaki, boşalan Jandarma yerleşkesine taşınacağını açıkladı.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği'nin düzenlediği "Kültür Sanat Sohbetleri" programının ilki önceki akşam Hamamamönü'ndeki Kabakçı Konağı'nda Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın katılımı ile gerçekleşti. Etkinliğe AK Parti milletvekili Nevzat Ceylan, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca ve birçok basın mensubu teşrif etti. Program Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir'in açılış konuşması ile başladı.

BAKANLIK BİNASI TAŞINIYOR

Çok sayıda kültür sanat muhabirinin katıldığı program soru cevap şeklinde devam etti. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Milli Kütüphane'nin yanındaki Bakanlık binasını yakın zamanda taşıyacaklarını açıklayarak, "Biliyorsunuz şu anki Bakanlık binamız, Milli Kütüphanenin yanında. Biz onu inşallah Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısındaki jandarma yerleşkesini alacağız. Jandarma oradan çıkarıldı, oraya biz yerleşeceğiz Jandarma binasının biraz elden geçmesi gerekiyor, inşallah yaza kadar taşınmış olacağız" dedi.

ULUS'A YENİ BİR MÜZE GELİYOR

Ulus'ta Kültür Bakanlığına ait binayla ilgili anlamlı bir çalışmalarının olduğunu da kaydeden Bakan Avcı, "Bu Ulus'taki daha önce yine Kültür Bakanlığının merkez binası olan binanın restorasyonu tamamlandı. 1926 yapımı bir bina, çok da güzel restore edildi. Bunun yanında çirkin bir yapı var onu yıkacağız inşallah. Binanın güzelliği iyice ortaya çıkacak. Ulus'taki o merkez binayı da kullanmayacağız, orayı müze yapacağız. İsmi belli olmadı ama fonksiyonu şu olacak, Anadolu Medeniyetler Müzesindeki gibi Etnoğrafya Müzesi'nin de depolarında sergilenmeden bekleyen pek çok eser var. Bunları tematik tasnife tabi tutarak belli bir temada olanları bu yeni müzeye taşıyalım diye niyet ediyoruz.

2019'DA HİZMETE AÇILACAK

Bakan Avcı, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasının 2019'da hizmete açılacak şekilde çalışmaların sürdürüldüğünü ve bu binayı bir kültür alanı haline getirmek istediklerini belirtti.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.