Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ulaşım kalkınmanın anahtarıdır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ulaşım kalkınmanın anahtarıdır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Yol Federasyonu 2024 Dünya Kongresi'ne gönderdiği video mesajda, Türkiye'nin ulaşım altyapısındaki atılımlarını vurgulayarak, "Yol medeniyettir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Yol Federasyonu'nun 1948'den bu yana dünya çapında daha iyi, güvenli ve sürdürülebilir yol ağları geliştirme hedefiyle çalıştığını belirtti. İstanbul'da düzenlenen kongrenin, sektörün öncü isimleri, kamu kurumları ve özel kuruluşları bir araya getirdiğini vurgulayan Erdoğan, etkinliğin başarılı geçeceğine inandığını ifade etti.

YOL VE MEDENİYET İLİŞKİSİ

Erdoğan, "Bizim siyaset anlayışımızda yol medeniyettir. Yol demek ulaşım demektir. Sanayi, üretim, turizm, ticaret, emniyet, kalkınma ve dünya ile bütünleşme demektir" sözleriyle ulaşımın önemini vurguladı. Bu anlayışla Türkiye'nin ulaşım ve altyapı alanında iddialı bir seviyeye taşındığını belirtti.

TÜRKİYE'NİN ULAŞIM PROJELERİ

Cumhurbaşkanı, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim ve 1915 Çanakkale Köprüleri gibi projeleri örnek göstererek, Türkiye'nin gurur abidelerini sıraladı. Karadeniz Sahil Yolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve İstanbul-İzmir Otoyolu gibi projelerin şehirlerarası bağları güçlendirdiğini ifade etti. Türkiye'nin şu anda 4 bin kilometreye yaklaşan otoyol ve 30 bin kilometreye yaklaşan bölünmüş yol ağına sahip olduğunu belirtti.

GELECEĞE YÖNELİK HEDEFLER

Erdoğan, "Durmak yok, yola devam" diyerek ulaştırma alanındaki yatırımların süreceğini vurguladı. 2053 yılına kadar bölünmüş yol uzunluğunu 38 bin kilometrenin, otoyol uzunluğunu ise 8 bin 300 kilometrenin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.