Çubuk'a yatırım yağmuru
Gazetemize konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, her geçen gün büyüyen ilçeye 45 milyon değerindeki dev yatırımları kazandırmak için gece-gündüz çalıştıklarını açıkladı.
Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, ilçeye yapılan ve yapılacak yatırımlarla ilgili muhabirimiz Osman Akdoğan'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Başkent'in her geçen büyüyen ilçelerinden biri haline geldiklerini belirten Başkan Acehan, Çubuk'a yakışan 45 milyon değerindeki dev eserleri kazandırmak için çalışmaların hızla sürdüğünü açıkladı. "Bu güne kadar yapılamayanları ve ilçemizi geleceğe taşıyacak eserler kazandırmak için projeler hazırladık" diyen Başkan Acehan, "Toplamda 45 Milyon TL tutacak projelerimizin bütçesinin büyük bir kısmı Elhamdülillah kasamızda hazır. Az bir kısmını da İller Bankası'ndan kredilendireceğiz. Bu eserler tamamlandığında ilçemize tarihinin en büyük yatırımları olacak. Bu dev projelerimizle halkımızın karşısına elimiz dolu bir şekilde çıkıyoruz” dedi.
BORÇLAR BİTTİ ŞİMDİ SIRA DEV PROJELERİ BİTİRMEYE
Başkan Acehan, belediyenin geçmişteki borçlarını sıfırladıklarını artık ilçede tam gaz yatırıma ağırlık vereceklerini belirterek, "Göreve geldiğimiz 2014 yılından 2017'nin başına kadar, mali disiplini sağlamak için çalıştık. İlk aylar kasamızda paramız olmadığı gibi, ne malzeme, ne de hizmet alabilecek durumdaydık. Araçlarımıza benzin ve mazot alamıyorduk. İmar çalışmalarını yapan firmaya borçlarımız olduğundan dolayı imar yapılamadığından bir güven sorunu yaşıyorduk. Çok şükür 3 yıl içerisinde sıkı bir şekilde mali disiplini sağlayarak borçlarımızı ödedik, esnaflarımıza ve firmalara karşı güveni yeniden kazandık. Artık kasamızda paramız var. Borç içerisinde olan belediyeden yatırım yapabilecek bir kurum haline geldik" diye konuştu.
55 BİN METREKARELİK ÇUBUKABAD PARKI İLÇEYE RENK KATTI
Çubuk'ta nüfusun 90 bini aştığını kaydeden Başkan Acehan, ilçede yapılan ve yapılacak olan hizmetler hakkında şunları sıraladı:
-Festival ve kültürel etkinliklerin yapılması için hazırlanan Çubukabad Parkı ve Festival Alanı projesi, tamamlanarak hizmete açıldı. Aşağı Çavundur Mahallesi'nde 55 bin metrekare alan üzerinde ve 27 bin metrekaresi yeşil alan olarak yapılan park projesinde bölgenin doğal, kültürel, sosyal varlıkları göz önünde bulunduruldu. İçerisinde giriş meydanları, açık hava sergi panoları, su gösteri alanları, çiçek gösteri alanları, festival satış üniteleri, ilçemize özgü tıbbi endemik aromatik bitki parselleri, futbol sahası, basketbol sahası, voleybol sahası, çocuk oyun alanları, adrenalin parkları, koşu yolu, bin 135 metre uzunluğunda bisiklet yolu, spor öncesi ve sonrası kullanım amacıyla sosyal alanlar, konser alanı, amfi, çay kenarı oturma alanları, kafeterya, sergi salonu ve 152 araçlık otopark yer almaktadır. Parkın içinden geçen Çubuk Çayı Vadisi'ne onlarca tür ve çeşitte binlerce ağaç diktik.
İLÇEYE YAKIŞIR HİZMET BİNASI İNŞA EDİLİYOR
- Yeni belediye hizmet binasının yapılacağı alanda çalışmalara başladık. Bilindiği gibi mevcut hizmet binamız, gelişen ve büyüyen kentimize hizmet sunmakta zorlanmakta. Bu yüzden yeni bir binaya ihtiyaç duyulmuş olduğundan bu konuda birçok proje hazırlattık. Belediye meclis üyelerimiz ve çalışanlarımızla birlikte aralarından ilçemize uygun olanı seçtiğimiz kendine has mimari özellik taşıyan proje uygulamaya konulmuştur. Mevki itibariyle eski terminal ve Zabıta Müdürlüğümüzün olduğu alana Cengiz Topel Caddesi üzerine yapılacak belediye hizmet binası 21 milyon 580 bin liraya mal olacak. Toplam 14 bin 95 metrekarelik alan üzerinde 6 bin 926 metrekarelik inşaat alanı bulunacak, başkanlık ve hizmet binası olmak üzere iki bloktan oluşmaktadır. Başkanlık binası 3 kat ve hizmet binası 6 kattan oluşacak. Hizmet binasının alt katında yapılacak otoparktan hariç 4 bin 880 metrekarelik peyzaj ve açık otoparkta bulunacak. Tüm belediye birimlerini bir araya toplayacak proje 650 günde tamamlanacak.
CANLI HAYVAN PAZARI PROJESİ’NDE SONA GELİNDİ
-İlçe Merkezine yaklaşık 6 kilometre mesafede Çubuk-Şabanözü yolu üzerinde bulunan Çubuk Canlı Hayvan Pazarı’nda inşaat çalışmalarında sona gelindi. Bir kısmını Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, bir kısmını da belediyemizin üstlendiği projenin toplam maliyeti yaklaşık 10 milyon TL. Yaklaşık 35 bin metrekare alanda yapılacak Canlı Hayvan Pazarında 80 ve 144 metrekare olmak üzere toplam 224 metrekare iki hizmet binası, zabıta, memur, veteriner hekim ve arşiv odaları ile yönetim merkezi, personel odaları, soyunma odaları, mutfak, tuvalet ve duş alanları yer alacak. 4 bin 386 metrekaresinin üstü kapalı, 3 bin 60 metrekaresinin üstü açık olmak üzere toplam 7 bin 446 metrekare padok alanı yer alacak. 400 metrekare olarak önerilen sosyal tesis ve borsa binasında, borsa seans salonu, konaklama odaları, lokanta, çay salonu ve benzeri kullanımlar bulunacak. Araç yıkama, gübre toplama, saman ve yem satış yerleri de olacak. Günlük 800 büyükbaş, bin 200 adet küçükbaş hayvan kapasiteli olacak Canlı Hayvan Pazarı, 50 kamyonun yükleme, boşaltma yapacağı rampalar bulunacak. Ayrıca ayrı ayrı 40 kamyonun ve 40 otomobilinde park edebileceği geniş park alanları da olacak.
İÇ ANADOLU'YA ÖRNEK OLACAK HAMAM PROJESİ
-Yıldırım Beyazıt Mahallesi İzzet Begoviç Caddesi'nde bulunan eski belediye lojmanlarının bulunduğu bin 364 metrekarelik alan üzerine İç Anadolu’da örnek olabilecek Osmanlı mimarisine uygun bir hamam projemiz var. 3 milyon 266 Bin TL’ye mal olacak hamam 2018 yılının sonunda tamamlanacak. Toplam inşaat alanı 2 bin 538 metrekare olacak. Hamam Projesi ile bölgemizdeki önemli kültürel ve sosyal yönünden bir eksikliği daha gidermiş oluyoruz. Kadın ve erkekler için ayrı bölümler olarak tasarlanan proje kapsamında havuz, sauna, buhar odası, masaj odası ve şok havuzu başta olmak üzere birçok donatı bulunacak. Mimarisi, yapısı ve içerisindeki birçok farklı motif ve süslemeyle Türk kültürünü yansıtan donatılarıyla Ankara’yı ve ilçemizi gezmek isteyenler, uğramadan geçemeyecek.
ÇUBUK, LOJİSTİK MERKEZİ'NE KAVUŞUYOR
-Belediyemiz tarafından ihalesi yapılan Belediye Lojistik Merkezi hızla yükseliyor. Barbaros Mahallesi’nde 7 milyon 187 bin TL’ye mal olacak lojistik merkezinin temelini attık. Kısa sürede tamamlanacak merkezde fen işleri, destek hizmetleri, sağlık işleri, park ve bahçeler, temizlik işleri ile araç bakım atölyeleri yer alacak. Yapılacak merkezin 2 bin 687 metrekaresi idari bina, 2 bin 489 metrekaresi depo olmak üzere toplamda 5 bin 177 metrekare inşaat alanından oluşmakta. Ayrıca projede 4 bin 111 metrekare peyzaj alanı ve açık otopark bulunmaktadır. Merkezde depo alanında ise boya, kaynak, yıkama-yağlama, oto lastik, marangozhane, oto kaporta olmak üzere atölyeler, tamirhaneler ve depolar yer alacak.
MODERN PAZAR YERİ VE KÜLTÜR MERKEZİ
-Kapalı pazar yeri ve kültür merkezinin inşaatına başladık. 5 bin 566 metrekarelik arsada 3 bin 907 metrekarelik inşaat alanında yapılacak Çubuk Kapalı Pazar Yeri ve Kültür Merkezi’nde 16 adet dükkan, yeteri kadar pazar tezgahı, 40 araçlık otopark alanı ile 612 metrekarelik düğün salonunda üst, alt plato, seyir alanı, mutfak, gelin ve damat odaları yer alacak. Kapalı pazar alanı pazar kurulmadığı günlerde ise otopark olarak kullanılacak.Mahalle sakinlerine hizmet verecek modern tesiste ayrıca ticaret alanları satış birimleri, çay ocağı, zabıta güvenlik noktası, acil müdahale odası, bebek emzirme odası, teknik birimler abdesthane ve mescit bulunacak. Toplam 7 milyon 396 bin TL’ye ihale edilen Çubuk Kapalı Pazar Yeri ve Kültür Merkezi, hem pazar alanı hem otopark hem de çok amaçlı olarak hizmet verecek. İnşallah Pazar yerimiz özgün mimarisi ve çok amaçlı yapısı ile bu yılın ortalarında hizmete açılacak.
TURŞU ÜRETİM TESİSİ HİZMETE GİRDİ
-Belediyemiz ve Ankara Kalkınma Ajansı iş birliğinde 'Çubuk Ev Tipi Turşu Üretim Tesisi'ni geçtiğimiz aylarda hizmete açtık. İlçedeki turşu üreticilerine rehberlik ve yol göstermek amacıyla bu tesisi kurduk. Geçmişte anne ve ninelerimizin yaptığı usullerde turşuları geliştirerek yaygınlaştırmak istiyoruz.
ÇUBUK'TA PROJE YAĞMURU
-İlçemizdeki 13 mahallenin imar ve personalizasyon çalışmalarını tamamladık. Geriye kalan mahalleler ise yaz sonuna kadar tamamlanacak. İlçemizdeki biten ve yapılacak olan konaklarımız ile tarihi değerler yaşatılacak. Tarihi yapılara sahip çıkarak turizme kazandırıyoruz. Melikşah’taki tarihi Roma Hamamı'nın projesi bitti ve ödenek bekliyor. Çubuk'a 2 milyon 500 bin TL’ye mal olan 15 kavşak ve noktada MOBESE kameraları yerleştirildi. Şehir stadı tamamlanmak üzere. İlçenin 40 yıllık çöp sorunu çözümlendi. Günlük toplanan yaklaşık 130 ton çöpü Mamak çöplüğüne sevk ediyoruz. Yeşil Çubuk İçin 155 bin fidan toprakla buluşturuldu.Toplam 200 kilometre sıcak asfalt döşendi. Ağat taşı üzerine projelerimiz devam ediyor. Diğer hizmetlerimizde hız kesmeden devam edecek.
ÖĞRENCİLERE SICAK ÇORBA SERVİSİ
Hayırsever ilçe esnaflarının destekleriyle Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından proje kapsamında hazırlanan çorbalar ve ev hanımları tarafından yapılan bazlamalar okullarda kurulan stantlarda öğrencilere haftanın belli günlerinde dağıtılıyor.
Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.