Çubuk Turşusunun lezzetindeki sır; Sevgi

Çubuk Turşusunun lezzetindeki sır; Sevgi

30 yılı aşkındır turşu kuran Übidiye Benli Çubuk turşusunun lezzetli olmasındaki en önemli faktörün sevgi olduğunu söyledi.

Benli, “Herkesin kendisine özel bir sırrı var. Bizim de sırlarımız var. Ama en büyük sırrımız turşuya sevgimizi katmamız. Sevgi her işin ilk sırrı” dedi.

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali başladı. Festival alanında stant kurarak turşu satışı yaban Übidiye Benli, Çubuk turşusunun lezzeti hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. Benli, “Her geçen yıl daha fazla tecrübe kazanıyoruz. Amacımız vatandaşlara en iyi lezzeti sunmak. Güzel turşu yılların birikimi ile kurulabilir. Turşularımızın bu kadar lezzetli olması birçok faktöre bağlı. Herkesin kendine özel bir sırrı var. Bizim de sırlarımız var. Ama en büyük sırrımız turşuya sevgimizi katmamız. Sevgi her işin ilk sırrı” dedi.

ubudiye-benli,-uluslararasi-cubuk-tursu-ve-kultur-festivali,-cubuk-tursusunun-lezzeti,,.jpg

ÇİLEK, LİMON, KARPUZ TURŞUSU

Başkent’in turşusuyla ünlü Çubuk ilçesinde turşu festivali başladı. Onlarca turşu çeşidine ev sahipliği yapan festivalde birbirinden ilginç ürünlerin turşuları sergileniyor. Domatesten, bibere, muzdan çileğe, karpuzdan limona kadar onlarca çeşit turşunun sergilendiği etkinlik Türkiye’nin 81 ilinden ziyaretçi akınına uğruyor.

ubudiye-benli,-uluslararasi-cubuk-tursu-ve-kultur-festivali,-cubuk-tursusunun-lezzeti,,,.jpg

AMAÇ; EN İYİ LEZZETİ SUNMAK

Festival alanında stant açarak turşu satışı yapan Übüdiye Benli ise Çubuk turşusu hakkında gazetemize önemli bilgiler verdi. Benli 30 yılı aşkın bir süredir turşu kurduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı, “30 yılı aşkın bir süredir turşu ile ilgileniyorum. Her geçen yıl daha da tecrübe kazanıyoruz. Kendi emeklerimiz ile vatandaşlarımıza en iyi lezzeti sunmak için çabalıyoruz. Umuyoruz ki vatandaşlarımızda bu hizmetten memnun kalıyor.”

ubudiye-benli,-uluslararasi-cubuk-tursu-ve-kultur-festivali,-cubuk-tursusunun-lezzeti,,,,.jpg

LİMONLU MU SİRKELİ Mİ?

Benli kendi soy isimlerini taşıyan bir de turşu markası oluşturduklarını belirterek, “Sağlık Bakanlığı’ndan patentimizi aldık. Kendi markamızı oluşturduk. Ömrümüz yettikçe bu mesleği nesilden nesillere aktaracağız” dedi. Turşu limonlu mu olur, sirkeli mi? sorusuna, “Yapan kişiye ve damak zevkine göre değişir” diyen Benli, “Turşu yapan kişiye göre değişiklik gösterir. Bizim yaptığımız turşulardan tüm müşterilerimiz memnundur. Her yıl düzenli olarak gelip bizden alan müşterilerimiz var. Biz ne çok sirke ne de çok limon kullanırız. Bunun sırrı da bizde” diye konuştu.

ubudiye-benli,-uluslararasi-cubuk-tursu-ve-kultur-festivali,-cubuk-tursusunun-lezzeti,,,,,.jpg

EN BÜYÜK SIRRIMIZ; “SEVGİMİZ”

Turşu kurmanın tecrübe gerektirdiğini ve yılların birikimi ile güzel turşu kurulabileceğini kaydeden Benli, “Herkes turşu kuramaz. Herkesin de kurduğu turşunun tadı farklı olur. Herkesin bir sırrı vardır. Bizimde var ama en büyük sır sevgimizdir. Biz sevgimizi katıyoruz turşunun içine. Severek yaptığımız için turşularımız lezzetli oluyor. İçerisinde hiçbir şekilde katkı maddesi bulunmuyor. Tamamen doğal. Ürünlerimizi tarlalara özel olarak ektiriyoruz. Bu sektörün içerisindeyiz. Turşu sektörünün tüm aşamalarını biliyoruz ve sürekli yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ubudiye-benli,-uluslararasi-cubuk-tursu-ve-kultur-festivali,-cubuk-tursusunun-lezzeti,,,,,,.jpg

81 İLE DAVET

Festivalden memnun olduklarını da dile getiren Benli, “festivalden çok memnunuz. Başta bu festivalde emeği geçen Çubuk Belediyesi olmak üzere kurulum aşamasında emeği geçen herkese ve katılım gösteren ziyaretçilerimize teşekkür ediyoruz. 81 ilden tüm vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz. Envaı çeşit turşularımız vatandaşlarımızı bekliyor. Gelsinler tatlarına baksınlar” diyerek sözlerini noktaladı.

ubudiye-benli,-uluslararasi-cubuk-tursu-ve-kultur-festivali,-cubuk-tursusunun-lezzeti,,,,,,,.jpg

Emrah Özcan/İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.