Cristiano Ronaldo'dan tatsız veda

Cristiano Ronaldo'dan tatsız veda

EURO 2024 çeyrek final maçında Fransa, penaltı atışlarıyla Portekiz'i geçerek yarı finale yükseldi. Cristiano Ronaldo turnuvayı gol atamadan tamamladı.

Almanya'nın Hamburg kentindeki Volkspark Stadı'nda oynanan EURO 2024 çeyrek final maçında Fransa, penaltı atışlarıyla Portekiz'i geçerek yarı finale yükseldi. Çekişmeli geçen mücadelede normal süre ve uzatma devreleri 0-0 sona erdi. Penaltı atışlarında 5-3 üstünlük sağlayan Fransa, yarı finale adını yazdırdı.

Maçın ilk yarısında her iki takım da pozisyon üretmekte zorlandı. İkinci yarıda ise hücumda daha aktif olan takımlar, buldukları net pozisyonları değerlendiremedi. Normal sürenin sonunda gol sesi çıkmayınca maç uzatmalara gitti. Ancak uzatma devrelerinde de gol olmayınca, kazananı penaltı atışları belirledi.

1-001.jpg

PEPE VE RONALDO'DAN VEDA

Portekiz Milli Takımı formasıyla sahada yer alan Cristiano Ronaldo turnuvada gol atamadan veda etti. EURO 2004, 2008, 2012, 2016 ve 2020'de gol atan Ronaldo, ilk kez bir Avrupa Şampiyonası'nda gol kaydedemedi. Turnuva tarihinin en çok gol atan oyuncusu (14) olan Ronaldo, 2004'te iki, 2008'de bir, 2012 ve 2016'da üçer, 2020'de ise beş gol attı.

Portekiz futbolunun iki efsane ismi Pepe ve Cristiano Ronaldo, milli takımlara erken turda veda etti. 41 yaşındaki Pepe, turnuvada iyi performans sergilemesine rağmen yarı finale ulaşamadı ve penaltı atışlarının ardından gözyaşlarını tutamadı. 39 yaşındaki Cristiano Ronaldo ise rekor kırma hedefiyle çıktığı turnuvadan erken elendi. Ronaldo, maç sonunda Pepe'yi sarılarak teselli etmeye çalıştı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.