Çöp Sorunu

Çöp Sorunu

TOKİ tarafından restore edilecek olan Saraçoğlu Mahallesi ya da bilinen adıyla 'Devlet Mahallesi'ndeki evlerin bahçeleri, sorumsuz vatandaşların attığı çöplerle doldu taştı.

Restorasyonu için TOKİ, Emlak Konut, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi'nin ortak hareket ettiği Saraçoğlu Mahallesi'ndeki evlerin bahçeleri ve mahallenin sokaklarındaki çöplerin uzun süredir toplanmadığı görüldü. Çöplerin geri dönüşüme kazandıran kağıt toplayıcıları ise, uzun bir süredir mahalleyi en çok ziyaret edenlerin başında yer alıyor. Atıl vaziyette kalan evlerin bahçeleri ağaçların ve otların arasında kalırken; yerleşime kapatılan bölge başıboş sokak köpeklerine yuva oldu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Tuna, Büyükşehir Belediyesi, Emlak Konut ve Çankaya Belediyesi'nin Kızılay'da Güvenpark ile Saraçoğlu Mahallesi'nin yeniden düzenlenmesi hazırlayacağı ortak projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağını ifade etmişti.

ÇÖPLERLE DOLDU TAŞTI

TOKİ iştiraki olan Emlak Konut'un Ankara Büyükşehir ve Çankaya Belediyeleri ile ortaklaşa restore edeceği Saraçoğlu Mahallesi'nde, uzun süredir boş bekleyen evlerin bahçeleri, mahallenin ara sokakları sorumsuz vatandaşların attığı çöplerle doldu taştı. Mahalledeki çöplerin uzun süredir temizlenmediği söyleyen esnaf, yetkililerden sorunun çözülmesini istedi. 
Atıl vaziyette kalan mahalledeki pek çok yapı koruma altına alınmasına karşın restorasyon süreci başlamadığından evlerin bahçelerindeki ağaçların ve otların mahalleyi kuşattığı görüldü. Yahya Galip Caddesi, Kumrular Sokak, 93'üncü ve 95'inci caddeler ile 92'inci sokakta yola kenarlarına atılan çöplerin uzun süredir toplanmadığını söyleyen bölge esnafı, durumdan şikâyetçi olduklarını söyledi. Namık Kemal Mahallesi'nin halen ortaokul, kütüphane ve ilçe eğitim müdürlüğüne ev sahipliği yaptığını hatırlatan esnaf, bölgenin çöplerden arındırılmasını istedi. 
Öte yandan uzun süredir yerleşimin olmadığı mahalle, bir süredir başıboş sokak köpeklerinin de yuvası haline geldi. Mahalleden akşam geç saatlerde insanların geçmesine izin vermeyen hayvanların korkusundan pek çok kişi, yolunu değiştirmek zorunda kalıyor.

MAHALLE RESTORASYONA ALINACAK

Türkiye'nin ilk toplu konut projesi olan ve bir zamanlar 'Devlet Mahallesi' olarak adlandırılan 'Namık Kemal' ya da eski adıyla 'Saraçoğlu' Mahallesi'ndeki binalar uzun süredir boş. Geçtiğimiz Ağustos ayında Resmi Gazete'de yayınlanan kararla Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'ne bağlı olan  Emlak Konut GYO'ya devredilen Namık Kemal Mahallesi'nin etrafı, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, kuvvet komutanlıkları ve bakanlık binaları ile çevrili. Mahallede, uzun yıllar memur lojmanı olarak kullanılan yapılar, Emlak Konut GYO tarafından aslına uygun olarak restore edilecek. 

KARAR ERDOĞAN'DA

Türkiye'nin ilk toplu konut projesi olan 'Saraçoğlu Mahallesi', geçtiğimiz  yıl Ağustos ayında Emlak Konut'a devredildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Emlak Konut ve Çankaya Belediyesi'nin paydaşlığında yürütülecek olan proje, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile hayata geçirilecek.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.