Çocukları Sanal Dünyadan Kurtarmalıyız

Çocukları Sanal Dünyadan Kurtarmalıyız

Çocukların doğa hakkında bilinçlendirilmesi gerektiğini savunan TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, “Çocukların sanal fidanlar yerine gerçek fidanlar yetiştirmelerini sağlamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

TBMM Sosyal Meclis Projesi kapsamında başlatılan ’Çocuklarda Çevre Bilincinin Gelişmesi’ temalı ’Palamut Toplama Şenliği’nin bu yıl beşincisi düzenlendi. TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan sevgi evlerinde kalan 3-15 yaş aralığındaki çocuklarla birlikte Meclis'in bahçesinde palamut topladı. Toplanan meşe palamutları Orman Genel Müdürlüğü'ne gönderilecek.

TOHUMUN KIYMETİNİ HERKESE ÖĞRETMELİYİZ

Daha önce Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü görevi yapan Milletvekili Nevzat Ceylan, “TBMM’nin bahçesi gerçekten bir botanik bahçesi haline geldi. Çok güzel ağaç türleri var, fazla miktarda da meşe ağacı var. Bundan dolayı da bu meşe palamutlarının tam dökülme zamanında buradayız tabi bu meşe palamutları, meşenin tohumu malumunuz. Bu tohum sayesinde hayat döngüsü devam ediyor. Tohum olmasa hayat bitiyor zaten, her şeyin temeli tohum. Çocukların bu konuda bilinçlendirilmesi son derece önemli, tohumun kıymetini herkese öğretmemiz gerekiyor” dedi.

TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN BİR TOPLUM

TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, “Çocuklarımızda çevre bilincinin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, doğanın kontrol altına alınması, ağıcın yeşilin sevdirilmesi noktasında önemsediğimiz için Palamut Toplama Şenliğini Meclis Başkanlığı himayemize aldık. Tüketen değil üreten bir toplum olma bilincinin aşılanması tohumların gelecek nesillere aktarılması amacıyla sevgili çocuklarımızla bu etkinliği yapıyoruz. Geleceğimizi teslim edeceğimiz çocuklarımızda meşe ağacı gibi hayata güçlü ve dayanıklı olmayı, barış içinde yaşamayı öğrenecekler” ifadelerini kullandı.

SANAL FİDANLAR YERİNE GERÇEK FİDANLAR

“Bu çocuklarımızı çok hızlı gelişen teknolojinin ürettiği maalesef sanal aleme hapsetmiş durumdayız” diyen Ahmet Aydın Onların dünyasını teknolojik ürünlerle sınırladık odaya hapsettik eve hapsettik. Halbuki onların yaşadıkları sanal dünyadan çıkıp gerçeklerle yüzleşmesi gerekiyor, sanal arkadaşlar sanal hayvanlar, bitkiler ve çiftlikler yerine gerçek bir dünya edinmelerini, sanal fidanlar yerine gerçek fidanlar yetiştirmelerini sağlamamız gerekiyor. Onun için diyoruz ki etkinliğimiz uygulamalı bir eğitimdir aynı zamanda. Çocuklar sanal çiftlik kurmayacak tohumlar ekecek, fidanlar büyütecekler” diye konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.