Çift sıra park trafiği tıkıyor

Çift sıra park trafiği tıkıyor

Keçiören’in en işlek caddelerinden biri olan Kızlarpınarı Caddesi’nde çift sıra araç parkı, trafik akışına engel oluyor. Özellikle iş giriş ve çıkış saatlerinde yaşanan yoğunluktan şikâyetçi olan vatandaşlar, park sorununa çözüm bulunmasını istiyor.

Gün içerisinde binlerce aracın güzergâh olarak kullandığı Keçiören Kızlarpınarı Caddesi’nde çift sıra araç park eden vatandaşlar trafik yoğunluğuna neden oluyor. Özellikle iş giriş ve çıkış saatlerinde yaşanan yoğunluktan şikâyetçi olan vatandaşlar emniyet birimlerini göreve çağırıyor.

İHLALLERE YAPTIRIMLAR ARTSIN

Türkiye’nin en kalabalık ikinci ilçesi olan Keçiören’de ihlaller nedeniyle trafik sorunu gün geçtikçe artıyor. Artan trafik sorunlarına çözüm arayan vatandaşlar duyarsız vatandaşların ihlallerine yaptırımların artırılmasını istiyor. Araçlarını hatalı park eden sürücülere göz açtırılmamasını isteyen vatandaşlar, cadde ve sokaklara çift sıralı araç park eden sürücülere fırsat verilmemesini talep ediyor.

ÇİFT SIRA PARKA GEÇİT VERİLMESİN

İş giriş ve çıkış saatlerinde yoğunluğuyla bilinen Kızlarpınarı Caddesi’nde bazı duyarsız sürücülerin araçlarını çift sıralı park ettiği objektiflerimize yansırken, seyir halindeki diğer sürücülerin zor anlar yaşadığı gözlemleniyor. Hatalı park eden sürücülerin kazaya davetiye çıkardığını belirten vatandaşlar 3 şeritli caddenin iki şeridini işgal ederek tek şeride düşüren trafik magandalarına geçit verilmemesini talep ediyor. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde trafik ekiplerinin caddede trafiğin akışını sağlamak için denetime çıkmasını isteyen sürücüler, ihlale göz yumulmasın istiyor.

DENETİMLER SIKILAŞTIRILSIN

Vatandaşlar ikinci sıraya park eden araç sürücüleri yüzünden dolmuşa binemediklerini söyleyerek, can güvenliklerinin tehlikeye atıldığını söylüyor. Tek şeride düşürülen yol nedeniyle dolmuş şoförlerinin yolcu indirip bindirmekte zorlandığını da dile getiren vatandaşlar, “İkinci sıraya park edilen araçlar yüzünden dolmuş şoförleri bizi göremiyor. Görse dahi durmakta zorlanıyor ve yolcuyu almadan gidiyor. Cadde hatalı park yüzünden tek şeride düşüyor ve dolmuşa binmek isteyen yolcu mecburen açık olan tek şeritte beklemek zorunda kalıyor. Bu da can güvenliğimizi tehlikeye atıyor. Trafik ekipleri caddede trafiğin yoğun olduğu saatlerde denetimlerini sıkılaştırsın ve bu tarz ihlallere fırsat vermesin” ifadelerini kullandı.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.