CHP kaynıyor

CHP kaynıyor

Seçimin ardından CHP'de yaşanan gelişmeler "parti kaynıyor’’ yorumlarına neden oldu.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 24 Haziran’daki seçimlerde yüzde 8 gerisinde kalarak en başarısız seçimine imza atan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na parti tabanı tarafından tepki sesleri yükselmeye başladı. 

PARTİ TABANI KAYNIYOR

34582b6a-e838-466c-a9a6-cf0ecd11b855.jpg

CHP Denizli Gençlik Kollarına mensup 4 arkadaş tarafından CHP Genel Merkezi önünde önceki gün başlatılan oturma eylemine çığ gibi destek verilmeye başlanması üzerine eyleme bir anda son verildiği duyuruldu! Türkiye’de ve CHP içinde büyük yankı uyandıran eyleme ilginç bir şekilde son verilmesi kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Parti içinden ulaştığımız bazı kaynaklara göre parti yönetimi tarafından eylemin sonlandırılması için muhalif guruba baskı yapıldığı iddia edildi. 

SAMAN ALEVİ GİBİ PARLAYAN HAREKETLER BİR ANDA SÖNDÜ 

Sögütözü’ndeki genel merkez binası önünde eylem yapan ve Kılıçdaroğlu’na “artık tamam” diyen partililerin sayısı tam çoğalmaya başlamışken bir anda sonlandırılan eyleme, önceki gün sosyal medya üzerinden destek çığ gibi büyümüştü!

Her seçimde başarısız sonuçlar elde eden CHP lideri Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren öfkeli partililerce, sosyal medya üzerinden bir kampanya başlatılmış, değişim isteyen partililerin CHP Genel Merkezi önünde protestoya destek verilmesi çağrısı yapılmıştı. Parti yönetimine öfkenin bunca büyük olmasına ve istenilen desteğin gelmesine rağmen bir günde eylemin sonlandırılması kafaları karıştırdı. 

BİR GÜNDE NE DEĞİŞTİ

Eylemin sonlandırılmasından önce sosyal medya üzerinden yapılan bir hayli ilginç çağrıların bazıları şöyledi: 
-Ankara’daki arkadaşlar yalvarırım destek olun…
-Ankara’da vatandaşlarımız CHP Genel Merkezi önünde oturma eylemi yapmaya başlıyor. İşi olmayan desteğe gitsin!
-Ankara’da bulunan arkadaşlar, CHP Genel Merkezi’nin önüne gidip Muharrem İnce’nin yanında olduğunuzu gösterme zamanıdır. 9 seçim kaybeden koltuk sevdalılarını ve sürekli Erdoğan’a kaybeden birinin koltuğu bırakması gerek. 

MUHALİFLERE NE OLDU?

CHP’de yaşanan bu ilginç gelişmelerin ardından parti içinde neler yaşandığı merak edilmeye başlandı. Çoğu partili ise “CHP’de demokrasi kalmadı, muhalifler birer birer tırpanlanıyor” yorumunda bulundu.  

CHP’DE NELER OLUYOR?

Öte yandan CHP Genel Merkezi önündeki eyleme son verilmesinin ardından bazı partililer de her seçimde başarısız sonuç alan Kılıçdaroğlu’na destek için toplandı. Aynı gün içerisinde muhaliflerin sindirilerek, Kılıçdaroğlu destekçilerinin parti genel merkezine toplanması kafaları bir kez daha karıştırdı. Bu olaylar “CHP’de neler oluyor?” sorusunu gündeme getirdi.  

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.