Çeyrek altın 500 lirayı geçti!

Çeyrek altın 500 lirayı geçti!

‘Ocak’ta çeyrek altın 500’ü geçer’ diyen Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşçulu haklı çıktı. Çavuşçulu, “Dünyada yaşanan gerilimler altını her zaman değerlendirmiştir” dedi. 

Ülkeler arası gerilim altın fiyatlarını hareketlendirdi. Son olarak ABD ile İran arasında yaşanan gerilimin boyut değiştirmesiyle gram altın 300’lirayı geçerken çeyrek altın ise 500’lirayı geride bıraktı. Yaşanan bu hareketlilik ile ilgili gazetemize özel değerlendirmelerde bulunan Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşçulu, “Dünyada yaşanan gerginlikler ve savaşlarda her zaman altın değerlenmiştir. Altın evrenseldir ve değerini her zaman korur.” ifadelerine yer verdi. Öte yandan Çavuşçulu 2019’un ortasında bir tahminde bulunarak Ocak ayında altın 500’ü geçer demişti. 

ceyrek-altin-fiyati,-ceyrek-altin-kac-lira,-hasan-cavusculu,.jpg

SAVAŞ ORTAMLARINDA HER ZAMAN ALTIN DEĞERLENMİŞTİR 

2019’un ortasında dünyada yaşanan siyasi gelişmeler zaten bunu gösteriyordu. Ocak ayında çeyrek altının 500 lirayı bulacağı belliydi. Yani bir deyimle söylersek görünen köy kılavuz istemez. Şu an Libya’da yaşananlar, uluslararası ticaret savaşları, son olarak Amerika ve İran’ın tutumu bunu etkiliyor ve etkilemeye devam edecek. Baktığımızda dünya siyasetinde sakin ve barışçıl bir hava olmadığı için bu gerilim ve savaş durumu sürdüğü sürece altın daha da değerlenecek. Şu an birçok ülke birbiri ile savaş içerisinde ve böyle savaş durumlarında dünyanın her yerinde tek değerli olan altındır. Paranın hükmü çok geçerli değildir. Ülkeler ki bizim ülkemizde şu an altın biriktiriyor. Belki ileride ne kadar altınınız varsa paranız o kadar değerli olacak. 

ceyrek-altin-fiyati,-ceyrek-altin-kac-lira,-hasan-cavusculu,,.jpg

EN İYİ YATIRIM ALTINDIR

Altının yükselmesi kuyumcuya yaramaz. Vatandaş 10 gram alacaksa 5 gram alır. Kuyumcu parayı gram üzerinden kazanır En iyi yatırım altındır. Çünkü bir savaş durumunda paranın hükmü kalmaz. Bir hikâye ile olayı daha iyi anlatıyım ben size. İki arkadaş Kuveyt’ten İngiltere’ye gitmiş. Arkadaşlardan birisi oraya altın götürmüş diğeri Kuveyt parası ile gitmiş. Irak Kuveyt’i işgal edince Kuveyt parası hükmünü kaybetmiş. Ama diğer altın alan orada bütün işlerini rahatlıkla götürebilmiş. Yani altın geçerliliğini korumuş. 

ceyrek-altin-fiyati,-ceyrek-altin-kac-lira,-hasan-cavusculu,,,.jpg

Erkal Erdoğan//İLKSAYFA 

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.