Cebeci yerine Ovacık

Cebeci yerine Ovacık

Yeni sezonda amatör küme ve altyapı hentbol maçlarının Cebeci'deki Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nun yerine, Ovacık'a inşa edilen Taha Akgül Spor Salonu'nda yapılması bekleniyor.

Cebeci İnönü Stadyumu ile birlikte yıkılması beklenen Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nun, gelecek sezondan itibaren hizmet vermeyeceği Ankara'daki tüm hentbol altyapı ve okul takımlarının karşılaşmalarının ise; Keçiören Ovacık'a inşa edilen Taha Akgül Spor Salonu'nda gerçekleştirileceği iddia edildi. İnönü Stadyumunun ne zaman yıkılacağı henüz belli olmamasın karşın; devre arasından itibaren stadyum kullanıma kapatıldı. Hentbol Salonu ise hali hazırda hizmet vermeye devam ediyor.

56 bin metrekarelik arazisinde futbolun yanı sıra hentbol, okçuluk ve judo sporlarının da yapıldığı İnönü Stadyumu, Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu da ev sahipliği yapıyor. Ankara'daki tüm hentbol alt yapı takımlarının yanı sıra okul maçlarının da yapıldığı salonun yıkılacak olmasına en çok öğrenci velileri tepki gösterdi. Veliler, Ovacık'a inşa edilen yeni hentbol salonunun evlerine çok uzak olduğunu belirterek, Cebeci'deki salondan memnun olduklarını söyledi. 

TAHA AKGÜL SPOR SALONU

Amatör ve profesyonel sporcuların yetişmesi için Keçiören Belediyesi tarafından inşa edilen Taha Akgül Spor Salonu, hali hazırda Keçiören'in en büyük spor salonu olarak kısa bir süre sonra hizmete girecek. 15 bin metrekarelik alana 3 katlı olarak inşa edilen Taha Akgül Spor Salonu, özgün mimarisi ve Avrupa standartlarındaki donanımıyla dikkat çekiyor. Kapalı alanı 10 bin metrekareyi bulan ve 3 bin kişi seyirci kapasiteli tesisin içerisinde masa tenisi, eskrim, fitness çalışmaları için özel alanlar, antrenör, hakem ve soyunma odaları, federasyon, akreditasyon, basın, gözlem ve doping odaları da yer alıyor. 

İNÖNÜ STADYUMUNUN DURUMU

Devre arasından beri maçların oynanmadığı İnönü Stadyumu'na, 2012'de Spor Genel Müdürlüğü (SGM) uzmanları tarafından 'çürük' raporu verildi. Yerine AVM ve otopark yapılacağı iddiaları ile gündeme gelen stadyumun 56 bin metrekarelik arsası, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) devredildikten sonra stadyumun yerine, Kredi Yurtlar Kurumu için 3 bin 500 yüz yataklı bir öğrenci yurdunun inşa edilmesi bekleniyor. Devir işlemelerinin bir süre önce tamamlandığı stadın ne zaman yıkılacağı ise henüz belli değil. 

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.