Caydırıcı ceza şart

Caydırıcı ceza şart

Göktaş, yeni dönemde TBMM'den caydırıcı kanunlar beklediklerini ifade ederek, ‘‘Hak eden herkes cezasını çekmeli. Şimdi cezalar çok hafif. Cinsel istismara karışan kişiler, 1-2 sene içerisinde içeriden çıkıyor.

Aile İçi İletişim ve Toplumsal Sorunlar Derneği Başkanı Zeynep Göktaş, son günlerde yaşanan üzücü olaylarla ilgili gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. Polatlı ve Ağrı'da canice katledilen minik kız çocukları olaylarından herkesin ders alması gerektiğini belirten Göktaş, ülke genelinde daha kapsamlı çocuk koruma politikalarının hayata geçirilmesinin şart olduğunu kaydetti. 

EN BÜYÜK GÖREV ANNEYE DÜŞÜYOR

Göktaş, ülkemizin teminatı olan çocukların korunması için özellikle ebeveynlere ve devlete büyük görev düştüğünü ifade etti. Ailede özellikle annenin önemine vurgu yapan Göktaş, "Ailede annenin önemi daha büyük. Çünkü çocuğuyla en fazla vakit geçiren annedir. Onun için anne, çocuğuna sürekli bu konular ile ilgili bilgilendirici konuşmalar yapmalı ve annenin gözü her zaman çocuğunun üzerinde olmalıdır. Anne, çocuğuna yasak ve kuralları da iyice öğretmelidir, mahremiyet eğitimi vermelidir" dedi.   

SÜREKLİ KONTROL EDİN 

Çocukların dışarıya tek başına asla gönderilmemesi gerektiğini belirten Göktaş, "Çocuklarınızı sürekli kontrol edin. Parka, sokağa çocuğunuzu tek başına salmayın. Çocuğunuz parkta oynamak istiyorsa siz de onunla birlikte gidin. Üzücü bir şey yaşamamak için çocuğunuza gözünüz gibi bakmanız lazım" diye konuştu. 

MECLİS HAREKETE GEÇMELİ

Meclis'in yeni döneminde cinsel istismarcılara, çocuk katillerine karşı caydırıcı cezaların getirilmesinin şart olduğunu ifade eden Göktaş, "TBMM'den caydırıcı kanunlar bekliyoruz. Hak eden herkes cezasını çekmeli. Şimdi cezalar çok hafif. Cinsel istismara karışan kişiler, 1-2 sene içerisinde içeriden çıkıyor. 'Bu kadarına da pes' dedirten vakalarla karşılaşıyoruz. İnanın biz de çok şaşırıyoruz. Bu üzücü olayların yaşanmaması için acilen önlem alınmalı. Büyüklerin hatalarını küçükler minik bedenleriyle ödemesin " şeklinde konuştu.

İHBARLARIN ÜZERİNE GİDİLMELİ 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı bir ihbar biriminin kurulması için çağrıda bulunan Göktaş, "Cinsel istismar konularında bize çok sayıda ihbar geliyor. Bakanlığa bunları iletiyoruz ama olumlu bir sonuç alamıyoruz. İhbarlar artık daha fazla dikkate alınmalı ve bakanlıkta bu konularla ilgili çocuk birimi kurulması gerekiyor. Aileleri de bilinçlendirmek için çeşitli basılı kaynakların çıkartılması gerekiyor. Çocukların korunması için parklara ve belli noktalara özel sivil koruma ekipleri konulabilir. Ayrıca kimyasal hadım da getirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum