Çarşı pazarda bedelli hareketliliği

Çarşı pazarda bedelli hareketliliği

Bedelli askerlik için alışverişini Tandoğan Çarşısı’ndan yapan asker adayları esnafın yüzünü güldürdü.

6 Ekim’de ikinci celpleri teslim olacak bedelli askerler alışverişine Tandoğan Asker Çarşısı’nda devam ediyor. Çamaşırdan, tıraş köpüğüne terliğe kadar pek çok ihyacını buradan karşılayan asker adayları esnafın da yüzünü güldürüyor. Ortalama bir asker adayının alışveriş masrafı ise 150-200 lira arasında değişiyor. Üçüncü celp döneminin de belli olmasıyla işlerin daha da açılmasından umutlu olan esnaf, “Çarşıda bir ara işlerimiz düşüktü şuan bedelliler sayesinde işlerimiz arttı” ifadelerine yer verdi. Asker adayları ise tam olarak ne almaları gerektiklerini bilmedikleri için esnaftan yardım aldıklarını söyledi. 

ÇARŞI ESNAFI MEMNUN OLDU

Bedelli askerlikte ilk celp 15 Eylül’de teslim olmuştu. İkinci celp ise 6 Ekim’de askerlik şubelerine teslim olacak. Yakın zamanda da üçüncü celplerin gidiş tarihinin belli olması bekleniyor. Tarihi yaklaşan asker adayları soluğu Tandoğan Asker Çarşısı’nda yer alıyor. Çarşı esnafı durumdan memnuniyetini gazetemize şöyle anlattı:
“İlk gidenlerin yoğunluğunu yaşamıştık biraz duraklamıştı. Şimdi ikinci celpler yaklaşınca tekrar yoğunluk başladı herkes tarihine göre alışveriş yapıyor. İhtiyaçlar yaz ve kış ayına göre değişiyor. Şuan ortalama bir asker adayının alışverişi 150-200 lirayı buluyor. Genelde arkadaşlar ne alacağını bilmiyor. Biz de onları yönlendirerek kendileri için önemli ve rahat edeceklerini ürünleri önermeye çalışıyoruz. Üçüncü celp dönemiyle birlikte işlerimiz inşallah daha da artacak dedi. Ayrıca çarşı esnafı, “Geçtiğimiz aylarda çarşının hayli durağandı. Ama bedelli askerlerin de askere gitmeleri işlerimize çok iyi yansıdı. Adeta çarşıya can geldi”

DİREK BURAYA GELDİK

Asker adayları ise Ankara’da asker malzemesi denilince akıllara direk bu çarşının geldiğini ifade ederek buraya geldiklerini söyledi. Bedelli asker adayları gazetemize yaptıkları alışverişi ve çarşıyı değerlendirirken, “Tam olarak ne almamız gerektiğini bilmiyoruz. Sağ olsun burada görevli arkadaşlar bizlere tavsiyede bulunuyor. Zaten askerlik alışverişi dediğimizde Ankara’da başka yer bilinmiyor. Bizde doğrudan buraya geldik. Çarşıda arayışta bulamadığımız bir şey yok. Genel olarak en az 5’er tane alt üst çamaşır, tıraş malzemeleri, terlik aldık. Fiyatlar da genel olarak normal. Çok aşırıya kaçmadan gerekli olan malzemeleri alıyoruz. Mevsimlik olarak değişen malzemeleri ise tarihler kesinleştiğinde almamız gerekirse yine geliriz diye düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi. 

FİYATLAR 

Asker adaylarının ihtiyaç duyduğu ortalama ürünlerin fiyatı değişiklik gösteriyor. Ortalama 5 tane alınan Atlet ve alt çamaşır 7,5 liradan başlıyor. Tıraş malzemesi tıraş köpüğü 7,5 lira tıraş losyonu 9 lira. Yatak ve çarşaf için kullanılan çatal iğnenin bir topu 2,5 lira. Kilitlerin fiyatı ise 10 liradan başlıyor. Ayakkabı normal tabanlıklar 5 lira silikonlar 35 lirayı buluyor. Havlular 8 ila 15 lira arası değişiyor. Kışın askerlik yapacaklar için alt üst içlikler 65 liradan satılıyor. Hemen hemen herkesin aldığı terlikler ise 15-20 lira arasında değişiyor. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.