Çanta Sektöründe Söz Sahibiyiz

Çanta Sektöründe Söz Sahibiyiz

Ankara Ayakkabı ve Çantacılar Odası Başkanı Hüseyin Uzun, çanta sektöründe artık dışa bağımlılığın yok denecek kadar az olduğunu söyledi. İthalata getirilen vergilerin Türkiye’deki firmaları çanta üretimine ittiğini belirten Hüseyin Uzun, özellikle Ankara

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

5 yıl öncesine kadar yüzde 80’nini ithal ettiğimiz çantaları artık kendi ülkemizde üretiyoruz. Habervaktim’e çanta sektörünü değerlendiren Ankara Ayakkabı ve Çantacılar Odası Başkanı Hüseyin Uzun, ithalata getirilen ağır vergilerin ardından Türkiye’deki firmaların üretim aşamasına geçtiğini söyledi. Uzun, Ankara’nın da çanta sektöründe söz sahibi olduğunu söyledi.  

TÜRKİYE’DEKİ FİRMALAR ÜRETİM ARTTIRDI

Daha önce çantada ithalatın çok yüksek olduğunu söyleyen Hüseyin Uzun, “Bizim son 5 yıl öncesine kadar bayan çantaları ve okul çantalarının yüzde 80’ni yurt dışından geliyordu. Ama bu gün bu tamamen tersine döndü. Dışarından sadece yarı mamul dediklerimiz gelebiliyor. İthalata çok yüklü vergiler gelince yurt dışından getirilen ürünler pahalıya mal oldu. Onun için yurt dışından getirmekten ziyade Türkiye’deki firmalar üretim aşamasına geçtiler” dedi.

İHTİYAÇLAR AKSESUAR OLARAK GÖRÜLÜYOR

“Bizim en büyük sıkıntımız bazı ürünlerimizdeki KDV oranlarının yüzde 18 olması” diye Uzun, “Hala maalesef cüzdan, kemer gibi bazı ihtiyaçlar aksesuar olarak görülüyor. Hâlbuki bu çok yanlış bir şey erkekler artık taba ayakkabı giyiyorsa siyah kemer takmıyor, taba ayakkabı giyiyorsa taba kemer takıyor. Kemer aksesuar olmaktan çıktı. Cüzdan ise zaten Türk Lirasını koruma adı altında misyonu var. Bu gün cüzdanı, kartlığı herkes taşıyor artık” şeklinde konuştu.

ANKARA ÇANTA SEKTÖRÜNDE SÖZ SAHİBİ

Ankara’nın çanta piyasasında söz sahibi olduğunu söyleyen Başkan Uzun, “Deri ürünleri yüzde 90 civarında bizim ülkemizde üretiliyor. Ostim, İvedik gibi bölgelerde Ankara’da üretimler yapılıyor. Çanta imalatı artık Ankara’da çok fazla. Bundan 30 sene evvel ayakkabı imalatı çok fazlaydı, 700’ün üzerinde imalatçısı vardı, 5-10 tane çanta imalatçısı vardı. Bu gün tersine döndü çanta, cüzdan, kemer imalatı çok arttı. Şuanda Ankara’da ayakkabı imalatından 5 kat fazla çanta imalatı gerçekleştiriliyor. Ankara çanta sektöründe büyük söz sahibi oldu” ifadelerini kullandı.          

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.