Çankaya’da Orcik şenliği

Çankaya’da Orcik şenliği

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı 29-30 Eylül tarihlerinde Çankaya’da, Çayda Çıra Parkı’nda Orcik Şenliği düzenleyecek. Şenlikte vatandaşlara ücretsiz orcik, öküzgözü üzümü ve peynirli ekmek ikram edilecek.

Ankara Orcik Şenliği’ne ev sahipliği yapacak. Elazığ’ın tanıtımı için Ankara Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı tarafından Çankaya Çayda Çıra Parkı’nda düzenlenecek olan festival Elazığlılarla Başkentlileri buluşturacak. 29-30 Eylül tarihlerinde yapılacak ve 2 gün sürecek festivalin açılışı ise 29 Eylül Cumartesi günü saat 12.00’da olacak.

ORİCİĞİN HAZIRLANIŞ SÜRECİ ANLATILACAK

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Çankaya Mürsel Uluç Mahallesi’nde yer alan Çayda Çıra Parkı’nda Orcik (cevizli sucuk) Şenliği düzenliyor. Elazığlı hemşeriler ile Ankaralıları buluşturacak olan şenlik 29-30 Eylül arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. Elazığ’ın kültür değeri olarak bilinen Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescilli olan orciğin hazırlanışından sofralarda yerini alışına kadar tüm süreçleri festivalde Başkentlilere anlatılacak. 

ÖKÜZGÖZÜ ÜZÜMÜ” İLE “PEYNİRLİ EKMEĞİ” ZİYARETÇİLERE SUNULACAK

Bu yıl ilki düzenlenen şenlikte üzümün yan ürünlerinden doğal ve lezzetli ve kış gecelerinin aranan yiyeceği olan orciğin (cevizli sucuğun), üzümün sıkılması sonucu elde edilen şıranın kaynatılarak bulamaç yapılması ile başlayan yapım serüvenini izleyecek ve yapılmış olanları alınıp tadılabilecek. İki gün sürecek şenlikte Orciğin yanı sıra, katılımcılar sadece Türkiye genelinde çokça talep gören orcikle tanışmayacak, bu kentin bir marka değeri olan öküzgözü üzümü ile Elazığ’ a özgü farklı bir lezzeti olan “Peynirli Ekmeği” de tatmış olacaklar. Elazığ’a vakit bulup gidemeyenler için Elazığ’ı Ankara’ya taşımayı ve Ankaralılarla buluşturmayı amaçlayan festival, hafta sonu güzel vakit geçirmek isteyen tüm Başkentlileri bekliyor olacak.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.