Çankaya'da kreş fiyatlarına yüzde 100 zam: Vatandaş tepkili

Çankaya'da kreş fiyatlarına yüzde 100 zam: Vatandaş tepkili

Eğitim döneminin yaklaşmasıyla birlikte Çankaya Belediyesi'nin kreş ücretlendirme politikası dikkat çekti. Geçtiğimiz sene aylık 3 bin 500 TL olan hizmet bedeli, bu sene 7 bin TL olarak belirlendi. Vatandaşlar yapılan yüzde 100’lük zama tepki gösterdi.

Belediyelerde kreş eğitim döneminin başlamasıyla birlikte Çankaya Belediyesi'nin kreş fiyatları dikkat çekti. Belediye tarafından 3-6 yaş grubuna sağlanan kreş hizmetinin bedeli 2024 yılı için 7 bin TL olarak belirlendi. Ücretler geçtiğimiz sene 3 bin 500 TL olarak uygulanmıştı.

Çankaya Belediyesi’nin kreş hizmetine bir yıl içinde yüzde 100 zam yapıldığı görüldü. 15 merkezde bin 500 çocuğun yararlanabileceği kreş hizmetinden Çankaya Belediyesi, 10 milyon 500 bin TL gelir elde etmeyi hedefliyor.

Başvuruların mayıs ayında başladığı kreş hizmetinde, talihliler noter huzurunda çekiliş yapılarak belirlenecek. Çekiliş ile kreş hakkı elde edenler belirlendikten sonra başlayan eğitim süreci temmuz ayında son buluyor.

dfghjkls.jpg

15 MERKEZDE KONTENJAN BİN 500

Çankaya Belediyesi'ne ait gündüz bakımevlerinden yaklaşık bin 500 çocuk faydalanırken, belediyenin toplamda 15 merkezi bulunuyor. Bu merkezler sabah saat 07.00'de açılıp akşam 17.30'da kapanıyor. Böylece ailelere geniş bir zaman diliminde hizmet sunuluyor.

Çankaya’da bulunan gündüz bakımevleri; Zübeyde Hanım Oyunevi, Sokullu Oyunevi, Bayraktar Oyunevi, Cebeci Oyunevi, Dilekler/50. Yıl Oyunevi, Kırkkonaklar Oyunevi ve Aşık Veysel Engelsiz Oyunevi olarak ilçe geneline yayılıyor.

sdf.jpg

GELİR 10 MİLYON

Çankaya Belediyesi, kreş fiyatlarına yüzde yüz zam yaparak, bin 500 çocuktan toplamda 10 milyon 500 bin TL gelir elde etmeyi planlıyor. Yapılan fiyat artışı belediyenin gündüz bakımevlerinden yararlanan aileler üzerindeki mali yükünü iki katına çıkaracak. Çankaya’da yaşayan vatandaşlar duruma tepkili.

sdfghjk.jpg

BAŞVURU SÜRECİ

Kreş başvuruları mayıs ayında kabul edilip noter huzurunda çekiliş yapıldıktan sonra eğitim yılı başlıyor. Başvuru başlangıç ve noter çekiliş tarihi her sene Çankaya Belediyesi’ne ait internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyuruluyor.

Kreşlerde eğitim-öğretim yılı temmuz ayının sonuna kadar sürüyor. Eğitim dönemi boyunca çocuklar çeşitli aktiviteler ve eğitim programlarıyla uzman öğretmenlerden ders alıyor.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.