ÇANKAYA DEĞERSİZLEŞTİRİLİYOR

ÇANKAYA DEĞERSİZLEŞTİRİLİYOR

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Ali Güven, yanlış yürütülen belediyecilik anlayışı yüzünden Çankaya’nın her geçen gün büyük bir değer kaybettiğini belirterek ilçenin yaşanılamaz bir şehir haline getirildiğini söyledi.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Ali Güven, makamında konuk ettiği Habervaktim’e Türkiye’nin en kalabalık ilçesi konumundaki Çankaya hakkında çarpıcı bilgiler verdi. Çankaya’nın belediyecilik faaliyetlerinde yapılan yanlışlıklardan dolayı her geçen günü değer kaybettiğini belirten genç Başkan Ali Güven, Çankaya’nın artık AK belediyecilik anlayışıyla buluşma vaktinin geldiğini anlattı. Güven, Çankaya’nın tüm derdiyle dertlendiklerini kaydederek, Çankaya’nın hak ettiği yere ulaşabilmesi için canlarını dişine takarak çalıştıklarını, belediyecilik alanındaki mevcut hantal yapıdan Çankayalıyı kurtaracaklarını söyledi.  

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı olarak ne zamandır görevdesiniz?
- Göreve geleli yaklaşık bir buçuk yıl oldu.

Çankaya’nın hem alansal genişliği hem de nüfus olarak fazlalığı sizin çalışmalarınızı nasıl etkiliyor?

-Türkiye’nin en kalabalık ilçesinde görev yapıyoruz. 124 mahallemiz, 230 tane okulumuz, nüfusu tek başına 50 bin olan mahallelerimiz var.  923 bin nüfusumuz var. Ancak bu nüfus gündüz 2 buçuk milyonu buluyor. Bilindiği gibi Çankaya tüm Türkiye’nin yönetildiği bir ilçe. Durum böyle olunca da sorunumuz, problemimiz çok. Uğraşmamamız gereken alanımız çok. Nüfus olarak 61 ilden büyüğüz.

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ

Göreve talip olurken nelerle karşılaşacağınızı biliyordunuz değil mi?

-Biz göreve gelirken bunun bilincindeydik. Çankaya’nın her noktasına ayak basmak her insanımıza ulaşmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz daha çok çalışmamız lazım. Ankara’da bir şey yapmak istiyorsak, Çankaya’da bir şey yapmak istiyorsak, Çankaya’yı AK Parti ile buluşturmak AK Parti’nin enerjisinden performansından Çankayalıların da yararlanmasını istiyorsak daha çok çalışmamız lazım.

Sahaya iniyor musunuz?

-Çankaya’da her gün ciddi ziyaretlerimiz oluyor. Ciddi sohbetlerimiz oluyor. İnsanlarımız ile sıkça bir araya geliyoruz. Sabah başlıyoruz gece yarılarına kadar Çankaya ile dertleniyoruz Çankaya için çalışıyoruz.

GENÇLERİN SİYASETTE OLMASI İSTENİYOR

Başkanım benimde gördüğüm gibi oldukça gençsiniz. Genç olmanız çalışmalarınızda size avantaj sağlıyor mu?

-Gençliğin avantajını her yerde görüyoruz. İnsanların gençliğe bakışı açısından yüzde 25 avantajlıyız. İnsanlar artık gençlerin siyasette olmasını ve daha aktif bir şekilde siyaset yapmasını istiyorlar. Gençlerin bu ülkenin sorunlarıyla ve dertleriyle dertlenmesini istiyorlar. Bizleri de gördüklerinde ellerinden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorlar. Onun için gençlik büyük bir avantaj. İnşallah bu gençliğimizi kaybetmeyiz.

ÇANKAYA’YA YATIRIM YOK

Çankaya’nın CHP’li bir belediye tarafından yönetilmesinin bu bölgeye etkileri nelerdir?

-Çankayalı Çankaya’da diğer siyasi partiyi tercih etmekle ciddi manada gelir kaybediyor.

Yani bu işin bir maneviyat tarafı var bir de ekonomik tarafı. Şimdi Çankaya’da eskiden bir mülk ciddi derecede değer kazanıyordu ama şimdi Çankaya’ya yatırım yapan insanlar değer kaybetmeye başladı. Neden değer kaybetmeye başladı? Çankaya’yı sokak sokak gezin, insanlara dairelerini kaça aldıklarını sorun, kaç yıl önce aldıklarını sorun, şuanda kaç para ettiğini sorun.

ÇANKAYALI CHP İLE GELİR KAYBEDİYOR

Çankaya gibi bir yerde mülkü zarar edenlerle karşılaşıyor musunuz?

- Geçenlerde bir amcamız ile sohbet ettik. Amcaya “bu daireyi kaça aldınız?” diye sordum. “10 yıl önce 400 bin dolara aldım” dedi. “Peki bugün daireni satsan kaç para eder” dedim. Amcamız “taş çatlasa 400 bin lira eder dedi. Eğer o kişi bugün parasını Mamak’a yatırsaydı parası 5 trilyondu. Sen paranı Altındağ’a Keçiören’e yatırsaydın aynı civarlardaydı. Bugün senin paran niye 400 bin lira. İnsanların parası bugün Çankaya’da büyük bir değer kaybediyor. Onun için Çankayalının Ak belediyecilik ile buluşması biran önce şart.

KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜJDESİ

Bu değer kaybını siz nasıl önlemeyi planlıyorsunuz?

-Kentsel dönüşüm dediğimiz olayı Çankaya’da başlatmış olacağız. Şimdi Çankaya’nın sınırı olduğu yerlere bakıyorsunuz. AK Parti’nin belediyecilerine bakıyorsunuz yolun bir tarafı Çankaya bir tarafı Mamak. Mamak’a bakıyorsun her şey muntazam bir şekilde ilerlerken. Çankaya’ya bakıyorsun gecekondular hala duruyor. AK Partili belediyeler kapalı yüzme havuzları yapıyor. Çankaya kapalı pazar yeri bile yapamıyor. Bunların olmaması da Çankaya’ya değer kaybettiriyor.

BU İŞ BÖYLE GİTMEZ

Çankaya’da yaşayan vatandaşlar bu durumu nasıl karşılıyor?

-İnsanlara bunu anlatıyoruz insanlarımız da böyle gitmemesi gerektiğini söylüyor. Çünkü yatırımları sürekli değer kaybediyor, iyi bir hizmet alamıyorlar. Sokaklara bakıyorsunuz çöpler doğru düzgün toplanmıyor. Geçen sene kar yağdı insanlar sokaklarda hayvanların öldüğüne şahit oldu. Niye? Çünkü bir hayvan barınağı olmadığı için. Belediye ne yaptı? Sokaklarda ölmüş hayvanları topladı. Bunun böyle olması mı lazımdı? Bunların bir barınak altına alınması gerekmiyor muydu. Maalesef Çankaya’da belediyecilik anlamında ilçemize neresinden bakarsak bakalım elimizde kalıyor.

HER AY ÖNERGE VERİYORUZ

Başkanım vatandaşın sürekli şikayetçi olduğu konular hakkında neler yapıyorsunuz?

-Belediye Meclisi’ne her ay dünya kadar önerge veriyoruz. Çünkü Çankayalının sorununu sorun ediyoruz, derdini dert ediyoruz. Bu sorunları Çankaya Belediyesi yapmak zorunda diyoruz. “Burada bunu yapmanız lazım, şurada şunu yapmanız lazım” diye sürekli uyarıyoruz.

BİZ HİZMETİN PEŞİNDEYİZ

Kaç tane meclis üyeniz var?

-6 tane meclis üyemiz var. 39 tane CHP meclis üyesi ile birlikte çalışıyorlar. 6 Meclis üyemiz orada 39 Meclis üyesi gibi faaliyet gösteriyor. Meclisin iyi çalışması için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Çankayalıya ne gibi hizmetler getirebiliriz biz buna bakıyoruz. 124 tane muhtarımızın tamamı ile görüşüyoruz. Ve ne problemleri varsa elimizden ne geliyorsa yardımcı olmaya çalışıyoruz. Muhtarlarımız sağolsun bizim ilgi ve alakamızdan duymuş oldukları hassasiyeti her fırsatta dile getiriyorlar.

YAŞANABİLİR ÇANKAYA YAPACAĞIZ

Size göre Çankaya’nın ve burada yaşayan insanların en büyük problemi nedir?

-Çankayalının en büyük problemi yaşanılamaz bir Çankaya’da yaşamalarıdır. Biz ne diyoruz “yaşanılabilir diğer ilçelerde nasıl bir değişim ve dönüşüm varsa o dönüşümün gerçekleştiği bir ilçede yaşayacaklar.” Eskiden Çankaya’da oturmak bir ayrıcalıktı. Önceden ayrıcalıklı yerde oturan insanlar şimdi kaderine terk edilmiş durumda. Eskiden Cinnah diye bir markamız vardı. Şimdi gidin sağlı sollu bakın kiralık dükkanlar göreceksiniz. Ve çok cüzi kiralara. Niye talep yok, ilgi alaka yok, bakım yok. Her türlü problem var. Böyle olunca insanlar oraları tercih etmiyor. AK belediyecilik ile Çankaya’yı eski marka değerine kavuşturmamız lazım. Onlar “yaşanabilir Çankaya” diyorlar ama yapamıyorlar. Biz hem söyleyeceğiz hem yapacağız.

BU ÇANKAYA HERKESİN

Çankaya için sizin gibi dertlenen başka siyasi parti var mı?

-1 Kasım seçimlerden önce birtakım siyasi partilerle bir araya gelelim, huzur içerisinde bir seçim geçirelim diye bir organizasyon tertip ettik. Sadece iki siyasi parti masaya oturdu. Diğer partiler gelmedi. Bu Çankaya bizim de onların değil mi? Ama onlar Çankaya’nın problemleriyle dertlenmediklerini ortaya koydular. Dertlenselerdi o gün oraya gelip otururlardı. Seçimlerin kavgasız, gürültüsüz geçmesi konusunda görüşlerinin altına imza atarlardı.

OYLARIMIZI ARTIRDIK

Çankaya’da AK Parti’ye yöneliş var mı?

-Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. 7 Haziran’dan 1 Kasım’a kadar oylarımızı 25 bin artırdık. İnsanlarımızdan çok olumlu eleştiriler alıyoruz.

Sahada çok iyi çalışan gönüllü bir kadronuzun olduğunu öğrendim. Bu kadroyu daha da genişletmeyi düşünüyor musunuz?

-Biz yeni bir sistem başlattık. Çankaya ilçe sınırlarında bugüne kadar AK partiye gönül vermiş, eski yönetimlerde kim görev almış herkese ulaşmaya başladık. Yakın bir zamanda bugüne kadar partimize hizmet etmiş herkes sistemin içerisinde olacak. Sonra üyelerimizden kaç kişi varsa bu sistemin içerisini sağlayacağız. Bizim Çankaya’da bir şeyler yapabilmemiz için sahada çalışan insan sayımızın maksimum seviyelere ulaşması lazım. Binlerce insanın bu problem ve dertle ilgilenmesi, bu sıkıntıların çözümü ile ilgili çaba sarf etmesi lazım. Yani herkesin taşın altına elini koyması lazım.

VAKİT YETMİYOR

Başkanım oldukça yoğunsunuz. Kaç saat çalışıyorsunuz?

-Sabah 7’de evden çıkıyoruz gece 12’de eve girmeye çalışıyoruz. Bazen vakit dahi yetmiyor.

16 tane yardımcım, 14 tane birim başkanım var. Aynı anda benimle birlikte farklı noktalarda faaliyet gösteriyor. Yönetim kurulu üyelerimiz, mahalle başkanlarımızla da birlikte ciddi manada yoğun günler geçiriyoruz. Çünkü biz bu Çankaya için elimizden gelini yapmaya yemin ettik. Cenab-ı Allah’ın nefes verdiği süre içerisinde gücümüzün yettiği kadar çalışacağız.

ÖTEKİLEŞTİRMEK OLMAZ

Son olarak sormak istiyorum. Makamınızdaki kapınız sürekli açık neden? Bir de çalışmalarınızda ya da yardım faaliyetlerinizde insanları görüşünden dolayı bir ayrıma tabi tutuyor musunuz?

- Gördüğünüz gibi burası benim makamının. Makamının kapısı da her zaman sonuna kadar açıktır. Biz gelen kişiye asla “siz nereden geliyorsunuz?” diye sormayız. Bu iş insanları ötekileştirirsek olmaz. Diyoruz ki: “ihtiyacı olmasa bize gelmez. Demek ki bir ihtiyacı var. Cenab-ı Allah onu buraya yönlendirdi.” Onun için buraya gelmiş vatandaşımıza yapabileceğimiz ne varsa yardımcı oluyoruz. Çünkü Allah kiminin kalbine imanı, kiminin kalbine sevgiyi vereceği belli olmaz. Burası Türkiye, Türkiye’yi düşünen herkes için biz elimizden gelini yapmaya sonuna kadar hazırız. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.