Çankaya Çiğdem’de sokak köpeği sorunu: Toplanıp geri bırakılmasın

Çankaya Çiğdem’de sokak köpeği sorunu: Toplanıp geri bırakılmasın

Muhtar Hasan Hüseyin Aslan, Ankara Çankaya Çiğdem Mahallesi’ndeki sokak köpeği sorunu hakkında bilgi verdi. Mahallede 300’den fazla sokak köpeği olduğunu belirten Aslan, “Biz toplanıp kısırlaştırılıp geri bırakılmasın istiyoruz” dedi.

10 yıllık muhtarlık süresinde mahalledeki en ciddi çalışmalarının köpek sorununa yönelik olduğunu dile getiren Çiğdem Mahallesi Muhtarı Hasan Hüseyin Aslan, sokak köpeklerini Padok(kafes) ile yakalayarak belediye görevlilerine teslim ettiklerini ve köpekler için besleme noktaları oluşturduklarını fakat başarısızlıkla sonuçlandığını aktardı. Son bir yıl içinde toplanıp kısırlaştırılmasına aracı oldukları 300 köpek bulunduğunu belirten Muhtar Aslan, mahallede sürüler halinde dolaşan, çeteleşmiş sokak köpeklerinin bulunduğunu doğrulayarak, “Yasal düzenleme yapılmadığı sürece bu sorunun çözülmesi mümkün değil. Biz kendi çabalarımızla birtakım işler yapıyoruz ama çok başarılı olamıyoruz” diye konuştu.

mihtar3.jpg

ÇÖZÜLEMEYEN TEK SORUN

Çiğdem Mahallesi Muhtarı Hasan Hüseyin Aslan, yaptığı açıklamada, “Mahallemizde 3-4 tane çok ciddi sorun vardı. Bunların hemen hemen hepsini hallettik. Ama bir tanesi var ki sokak hayvanları. Bu sorun yasal düzenleme yapılmadığı sürece çözülmesi mümkün değil. Biz kendi çapımızda birtakım işler yapıyoruz ama çok başarılı olamıyoruz. Benim gözlemim 300’ün üzerinde köpek var. Biz alınıp götürülmesini istiyoruz. Biz toplanıp kısırlaştırılıp geri bırakılmasın istiyoruz. Gelişmiş hangi ülkede sokakta köpek var” dedi.

mahallekopek2.jpg

MEMNUNİYETSİZ HAYVANSEVERLER

Muhtar Hasan Hüseyin Aslan, mahallenin farklı sokaklarında 5-10’lu gruplar halinde köpekler bulunduğunu aktararak, “Kendi aralarında bölgesel çatışmalar ve birebirlerini parçaladıkları oluyor. Bu konuda yetkililer daha ciddiye alarak üzerine gitmeliler. Çankaya Belediyesi ile ortaklaşa Padok ile geceleri köpekleri yakalayıp ekiplere teslim ettik. Bu şekilde yaklaşık 300 köpek kısırlaştırıp geri bırakıldı. Bununla birlikte hayvanseverler için ortak besleme noktaları oluşturduk ama buna uyulmadı. Herkes istediği yerde besleyerek hem köpeklerin çok daha geniş alanlara yayılmalarını hem de mahallenin kirliğinin artmasına katkı sağladılar. Ayrıca ODTÜ Ormanı ve yıkılan gecekondu bölgesindeki sokak köpeklerinin mahalle içine gelmemesi için çalışmalarımız oluyor. Sadece bu bölgenin içerisinde 100’den fazla köpek var” ifadelerini kullandı.

mahallekopek3.jpg

SORUNUN ÜZERİNE GİDİLMELİ

Muhtar Aslan, özellikle mahalleye dışardan gelerek sokak köpeklerini besleyenlerden dolayı mücadelesinin zorlaştığını belirterek, “Hayvansever komşularımız hayvanların saldırısının sebebinin insanlar olduğunu düşünüyor. 80 yaşındaki bir birey ya da 10 yaşındaki çocuk köpeğe ne yapabilir. Biz hayvanların öldürülmesi gibi bir tavır içinde değiliz. Biz istiyoruz ki mahallemizde bulunan köpekler kontrol altında olsun. Ne yapılması gerektiğini konunun tüm tarafları biliyor. Bu konuyu yetkililer daha ciddiye alarak, üzerine gitmeliler. Birtakım olumsuz olaylar yaşandığı zaman yetkililer üzerine gitmeye çalışıyor. 3-5 gün sonra unutulup gidiyor. Ama bu sorun mahallelerde yaşanmaya devam ediyor” şeklinde sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.