Çankaya adaylığı için Ak Parti'de Erkan İbiş sesleri

Çankaya adaylığı için Ak Parti'de Erkan İbiş sesleri

AK Parti’nin, yerel seçimler için CHP’nin kalesi olarak bilinen Çankaya’da, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’i aday göstereceği kulislerde konuşulmaya başlandı. Peki, Prof. Dr. Erkan İbiş kimdir?

AK Parti’nin, yerel seçimler için CHP’nin kalesi olarak bilinen Çankaya’da, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’i aday göstereceği kulislerde konuşulmaya başlandı. 

Ak Parti'nin Çankaya adayı kim olacak?

AK Parti’nin, 31 Mart tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için CHP’nin kalesi olarak bilinen Çankaya’da, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’i aday göstereceği kulislerde konuşuluyor.

Erkan İbiş aday olacak mı?

Cumhuriyet’in ilk yüksek eğitim kurumu olan Ankara Üniversitesi’nde 2012 yılından beri Rektörlük görevini yürüten Erkan İbiş’in, AK Parti’den önemli bir isim ile geçtiğimiz günlerde bir araya geldiği, ikili görüşmede Çankaya için adaylık konusunun da konuşulduğu öğrenildi. 8 yıldır Ankara Üniversitesi Rektörü olan İbiş’in görev süresinin az kalmasından dolayı yakın çevresine adaylığa sıcak baktığı ve artık siyasete girmek istediğini söylediği belirtildi. Erkan İbiş’in AK Parti’den Çankaya adayı gösterilmesi halinde bir hayli iddialı olacağı da konuşuluyor.  

Prof. Dr. Erkan İbiş kimdir?

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Trabzon’da tamamladı.

1982 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu.

1982-1984 yıllarında Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde zorunlu hekimlik hizmetini yaptı.

1985 yılında Nükleer Tıp dalında araştırma görevlisi olarak adım attığı Ankara Üniversitesi’nde; 1989’da Uzman, 1991’de doçent, 1997’de profesör oldu.

1998-1999 yıllarında, yeniden yapılanma sürecinde Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevinde bulundu.

2003-2005 yıllarında Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı.

2010-2013 tarihleri arasında da ikinci kez Anabilim Dalı Başkanlığı görevini sürdürmüştür.

6 Ağustos 2012 tarihinden itibaren Ankara Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmaktadır. 2003-2007 yılları arasında Türkiye Atom Enerjisi Kurumunda, en üst yönetim birimi olan Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Komisyon Üyeliği, 2008-2011 yılları arasında da Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Danışma Kurulu üyeliği yaptı.

1999 yılından bu yana Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu üyesidir. Ulusal ve Uluslararası bilimsel dergilerde ve kongre tebliğ kitaplarında basılmış çok sayıda eseri bulunmaktadır.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.